Sterren op TV

Rianne Segers de vrouw van Gert-Jan Segers

Rianne Segers is de vrouw van Gertjan Segers, een Nederlands politicus. Hij is Tweede Kamerlid voor de ChristenUnie. Rianne en Gertjan zijn getrouwd en hebben drie kinderen samen.

Rianne Segers vrouw Gert-Jan Segers

Eén van de drie kinderen die Gert-Jan Segers met zijn vrouw Rianne heeft, is dochter Anne Segers. Zij sprak in september 2020 uitgebreid over haar vader, in een interview met de EO. “Mijn vader is echt een leuke gast, ik kan het heel goed met hem vinden. Hij is grappig, eerlijk en open. Wat niet veel mensen van hem weten is dat hij in zijn studententijd aan cabaret heeft gedaan. Ook is hij dol op LuckyTV, we kunnen daar helemaal stuk om gaan.”

“Na het avondeten speelden we vroeger in verkleedkleren Bijbelverhalen na. Op kinderfeestjes was hij altijd de bom. Ooit heeft hij zelfs twee kinderen aan het huilen gekregen omdat hij een enge man speelde, inclusief lange jas”, lacht Anne over vader Gert-Jan Segers.

Anne Segers dochter van Gert-Jan en Rianne Segers

Anne gaf verder toe dat het leven als ‘dochter van’ soms best lastig is. “Pas waren we met ons gezin een weekendje weg naar een spa. Dan is het best irritant als ik in mijn bikini naast mijn vader in het bubbelbad zit en een onbekende man aan de andere kant van mijn vader opeens zegt: ’Hé, ben jij niet Gert-Jan Segers?”

Ze herinnert zich verder nog tijdens een meeloopdag op de universiteit: “Het gespreksonderwerp was Gert-Jan Segers. Dan ga ik niet afstandelijk mee zitten praten, maar zeg ik gewoon: ja, euhm jongens, dat is dus mijn vader. Als ik dit zeg, beginnen sommige mensen direct met me te discussiëren over abortus of euthanasie. Als ik op een feestje sta met een biertje in mijn hand vind ik dat wel lastig. Ik ben namelijk niet mijn vader en ik vertegenwoordig ook niet de ChristenUnie.”

Het resulteert ook nog wel eens in meningsverschillen en botsingen met vaderlief. “Hij drinkt bijvoorbeeld helemaal geen alcohol en ik wel. Ook vond hij het eerst best lastig als ik in het weekend wat later thuis kwam. Ik houd van hem, maar soms mag hij me wat meer loslaten.”

Gert-Jan Segers partijleider ChristenUnie

Gert-Jan Segers is in 1969 geboren in Lisse. In september 2012 werd hij partijleider voor de ChristenUnie. Verder is hij vaste columnist in het Nederlands Dagblad. Maar bovenal is Gertjan Segers natuurlijk de man van zijn vrouw Rianne Segers, en de vader van hun drie kinderen.

Geplaatst door Rianne Segers op Maandag 10 augustus 2020

Geplaatst door Anne Segers op Donderdag 9 mei 2019