Sterren op TV
Rianne de Vries vriendin Daan Breeuwsma

Rianne de Vries vriendin Daan Breeuwsma

Rianne de Vries is de vriendin van Daan Breeuwsma. Net als haar vriend Daan is ook Rianne geen onbekende in de schaatswereld. Rianne is een Olympische shorttrackster. Ook haar vriend Daan is een bekende shorttracker. De twee leerden elkaar al op jonge leeftijd kennen, maar het was zeker niet liefde op het eerste gezicht voor het stel.

Rianne de Vries vriendin Daan Breeuwsma

Rianne de Vries is de vriendin van Daan Breeuwsma. De twee schaatsliefhebbers weten nog goed hoe ze elkaar leerden kennen. Dat gebeurde namelijk zo’n tien jaar terug. Rianne woonde toentertijd nog in Luinjeberd en mocht zo nu en dan meetrainen met de shorttrackploeg. Ze hebben elkaar dan ook, niet geheel verrassend, leren kennen op de ijsbaan. Het eerste contact werd gelegd toen Rianne, drie jaar jonger dan Daan, hem een sms stuurde om hem succes te wensen.

“Het is geen liefde op het eerste gezicht geweest”, gaf Daan later toe aan de Leeuwarder Courant. “Het is gegroeid.” De shorttracker kan zich nog goed herinneren hoe Rianne er toentertijd uit zag. Ze had een bril. “Ze leek een beetje een nerd.” Toch sloeg de vonk uiteindelijk over en sinds 2014 wonen ze samen. Of de twee ook ooit zullen trouwen, is zeer de vraag. Daan is niet zo’n fan van het huwelijk, al is hij wel dolgelukkig met zijn vriendin.

© Instagram

Rianne de Vries als shorttrackster

Rianne de Vries is één van de talentvolle shorttracksters die Nederland rijk is. Ze mocht in 2014 al eens naar de Olympische Spelen in Sochi en ook in 2018 is het weer raak. Ze kroonde zich daarnaast ook al eens tot Europees kampioen op de 500 meter.

Dat Rianne in 2018 kan schitteren op de Olympische Spelen, is best een beetje verrassend te noemen. Door een enkelbreuk stond ze lang buitenspel en ook begin januari leek het weer mis te gaan toen ze met spoed naar het ziekenhuis van Heerenveen werd gebracht voor een scan van haar enkel na een val op het NK. Gelukkig viel de schade echter mee, waardoor ze gewoon mee kan naar Pyeongchang.

Rianne de Vries, vriendin van Daan Breeuwsma is te volgen via Facebook, Instagram en Twitter.