Sterren op TV
Renze van der Kroft

Auteur: Senna Reimink

Datum: 13 maart 2016

Laatst Geüpdatet: 13 maart 2016

Renze van der Kroft uit MasterChef Holland 2016

Renze van MasterChef Holland kan fantastisch koken, maar hij ziet er ook nog eens zeer appetijtelijk uit. De aan de Hotelschool afgestudeerde Renze van der Kroft is namelijk één van de zestien kandidaten die dit seizoen te zien is in het kookprogramma van SBS6. Pas op latere leeftijd kwam hij erachter dat hij best verdienstelijk kan koken en nu jaagt Renze dus op de titel MasterChef Holland 2016. Sinds 2014 is Renze van der Kroft werkzaam bij IENS.

Renze van der Kroft uit MasterChef

De inmiddels 26-jarige hunk begon bij de restaurantwebsite met een klanttevredenheidsonderzoek als opdracht voor zijn afstudeerproject. Sinds de laatste jaren is Renze als junior salesmedewerker actief bij het bedrijf. Het is echter wel een beetje de vraag hoelang hij dat werk nog blijft doen. Met zijn deelname aan het programma MasterChef Holland wil Renze namelijk graag bekijken of professioneel koken iets voor hem is.

Renze van der Kroft en zijn hobby’s

Op dit moment beschouwt de kandidaat het vooral nog als een hobby en de komende weken moet dus blijken of dat zo blijft, of dat hij serieus werk gaat maken van een carrière als kok. Renze, die tussen 2009 en 2013 studeerde aan de Hogeschool Tio in Rotterdam, blijkt niet alleen geïnteresseerd te zijn in koken. De 26-jarige Van der Kroft blijkt daarnaast een sportief type met interesse voor Tennis, Kitesurfen en Snowboarden. Tegenwoordig is Van der Kroft woonachtig in Amsterdam.

Wil jij Renze volgen? Dat kan via zijn Instagram-pagina.