Sterren op TV
renee-de-gruijl-op-zoek-naar-maria-150x150

Renée de Gruijl kandidaat in Op Zoek naar Maria

Renée de Gruijl is één van de deelneemsters aan Op Zoek naar Maria, de talentenjacht voor theatertalent. Je zou haar al kunnen kennen van rollen in series als SpangaS, Flikken Maastricht en Mocro Maffia, of van haar deelname aan het achtste seizoen van The Voice of Holland, in 2018.

Renée de Gruijl in Op Zoek naar Maria

In Op Zoek naar Maria gaan tien musicaltalenten de strijd met elkaar aan. Ze krijgen tien zeer uiteenlopende opdrachten, van het zingen van een medley tot het coveren van Ariana Grande, en worden daarbij beoordeeld door een vierkoppige jury. Deze bestaat uit Pia Douwes, Jamai Loman, Richard Groenedijk en Carline Brouwer.

Renée de Gruijl in The Voice of Holland, SpangaS, Flikken Maastricht en Mocro Maffia

Renée de Gruijl heeft Muziektheater gestudeerd op de Codarts Hogeschool voor de Kunsten. Ze wist al heel jong wat ze later wilde gaan worden, en kreeg een bevestiging van haar kwaliteiten toen ze als aanstormend talent werd genomineerd vanwege haar rol als Maureen in de voorstelling Rent, van M-Lab.

Ook schitterde ze in seizoen 8 van The Voice of Holland. Ze zong daarin onder meer Mercy On Me, Take Me To Church en Something’s Got a Hold On Me, in 2017. Ze zat in het team van Anouk, ook al waren Ali B, Waylon en Sanne Hans ook gedraaid.

Maar Renée de Gruijl kan niet alleen goed zingen; ook acteren ligt haar goed. Zo kan je haar onder meer kennen van rollen in televisieseries als Flikken Maastricht, Mocro Maffia (Videoland, RTL), De K van Karlijn, SpangaS en Nieuwe Tijden, de spin-off van Goede Tijden, Slechte Tijden.

Van musicals tot televisieseries

Het moge duidelijk zijn dat Renée de Gruijl een duizendpoot is, en dat wil ze benutten ook. Dus: niet enkel musicals, of enkel televisiewerk, maar een combinatie ervan. De afwisseling erin is wat ze juist zo leuk vindt. Op haar profielpagina bij Op Zoek naar Maria lezen we verder: ‘Als ze op een podium staat of voor een camera en ze mag haar ding doen, dan weet ze dat dit is waarvoor ze hier is, dit is waarom ze bestaat.’

Is Renée de Gruijl de ideale Maria?

Dat Renée de rol van Maria ambieert is niet heel onlogisch, want ze herkent het perfectionisme en de gedrevenheid van het personage wel in zichzelf. Bovendien is Renée net als Maria zorgzaam en ‘zoekend naar de lichte kant’, zoals ze het omschrijft.

Op de vraag wat meedoen aan de talentenjacht Op Zoek naar Maria voor haar betekend, is ze kraakhelder: “Ik weet niet hoe ik dit moet uitleggen! Mijn deelname aan Op zoek naar… is een droom die uitkomt. Ik zat als kind elke week te kijken naar het programma en ik droomde ervan daar ooit te mogen staan. Ik wist als kind al dat ik actrice wilde worden. Dat ik nu deze kans krijg, om te acteren en te zingen voor heel Nederland, is voor mij een enorm spannend en bijzonder avontuur. Enerzijds poep ik een beetje in mijn broek, anderzijds is dit precies waarom ik besta.” Mooi gezegd!

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Renée de Gruijl (@reneedegruijl)