Sterren op TV

René Zegerius de man van Dilan Yesilgöz-Zegerius

René Zegerius is de man van Dilan Yesilgöz-Zegerius, een Turks-Nederlandse politica die sinds 2017 in de Tweede Kamer zit namens de Volkspartij voor Vrijheid en Democratie (VVD). Ze zijn getrouwd en wonen samen in Amsterdam.

René Zegerius man Dilan Yesilgöz-Zegerius

René Zegerius heeft twintig jaar lang gewerkt bij de GGD in Amsterdam, en acht jaar in de geestelijke gezondheidszorg bij Arkin. In januari 2017 keerde hij na acht jaar terug bij de GGD, nu als programma manager. In 2014 trouwde Dilan Yesilgöz met haar vriend René Zegerius. Inmiddels wonen ze op de IJlanden in Amsterdam-Oost.

Vriend René Zegerius en Dilan Yesilgöz-Zegerius wonen samen in Amsterdam

“René vindt het heel leuk en interessant wat ik doe. Hij gaat heel vaak mee. Wel zegt hij soms: ‘Vroeger was ik zelf iets, nu ben ik de man van..’, vertelde Dilan al eens in een video van de Vrouw. “Ik merk dat zelf ook wel. Hij helpt mij heel erg, maar ik merk dat ik heel weinig terug kan doen omdat mijn werk alles opslokt. Maar René steunt mij heel erg.”

René Zegerius en Dilan Yesilgöz-Zegerius hebben samen een trouwe viervoeter. Maar komen er ook ooit kinderen aan? “Ik heb kinderen altijd een lastig onderwerp gevonden”, erkent ze. “Want ik heb nooit gedacht: ja, ik wil kinderen. Maar ik heb ook nooit gedacht: nee, ik wil géén kinderen. Ik parkeer dat onderwerp steeds.” Het blijft nog even afwachten, dus.

Dilan Yesilgöz-Zegerius Turks-Nederlandse politica VVD

Dilan Yesilgöz-Zegerius is in 1977 geboren in de hoofdstad van Turkije, Ankara. Op zevenjarige leeftijd verhuisde ze naar Nederland en via een functie als gemeenteraadslid in Amsterdam en een job als commentator in Studio PowNed eindigde ze in 2017 als de nummer 19 van de VVD-kandidatenlijst. Wat zal haar man René Zegerius onwijs trots op haar zijn!