Sterren op TV
douwe-rene-lego-masters

René en Douwe in Lego Masters de boezemvrienden

René en Douwe nemen deel aan Lego Masters, de ultieme spelshow voor de liefhebbers van het bouwen met legostenen. De twee zijn al bijna hun hele leven lang goede vrienden, dus goed samenwerken moet wel lukken. Maar is dat voldoende voor de eindzege in Lego Masters?

René en Douwe in Lego Masters

Lego Masters is een entertainmentprogramma op televisie waarin acht duo’s uitgedaagd worden met bijzondere LEGO-opdrachten. Die moeten René en Douwe bijvoorbeeld dan binnen een bepaald aantal uur volbrengen. De deelnemers bouwen de spectaculaire bouwwerken helemaal uit het hoofd, want er zijn geen bouwtekeningen.

René en Douwe zijn boezemvrienden

De 33-jarige René kent de één jaar jongere Douwe al sinds de basisschool, waar ze veel met elkaar optrokken. René werkt als creatief strateeg bij een mediabureau, dus qua creatieve inzichten en ideeën zit het wel snor. Zijn partner in crime Douwe heeft lange tijd een bordspelwinkel met café gerund, maar zoekt inmiddels weer naar een nieuwe uitdaging. Hij heeft dan ook genoeg tijd gehad om te oefenen op het bouwen met legostenen.

Als kind deed Douwe dat ook al; René idem. Wel legden ze beiden een lange tijd de steentjes neer, terug in de kast, maar zo’n drie jaar geleden begon het toch weer te kriebelen en werd de hobby terug opgepakt.

‘Perfect team’

De specialiteit van Douwe is dat hij ‘handig en technisch goed is’ met het bouwmateriaal, zo lezen we op zijn profielpagina. René richt zich meer op de creatieve inbreng en het kleurgebruik. Ze vullen elkaar dan ook perfect aan. “We bouwen graag samen puur voor plezier en vullen elkaar goed aan”, klinkt het derhalve. Een serieuze kanshebber op de titel in Lego Masters?

Alle deelnemers Lego Masters 2021: Rene en DouweIne en OscarErnesto en MarcoDries en KillianJan en JulienAmber en ArneMarcel en BibiRoy en Thomas