Sterren op TV
Renate Johan Married at First Sight

Renate en Johan uit Married at First Sight

Renate en Johan doen mee aan Married at First Sight. Alhoewel de wetenschappers Johan wel aan drie verschillende vrouwen had kunnen koppelen, lijkt Renate toch echt de allerbeste keuze. Ze matchen op intelligentie, geografie, lengte en leeftijdscategorie. “Wat heel bijzonder is, is dat ze op de vragenlijsten heel veel overeenkomstige antwoorden hebben gegeven. Echt zeventig procent. Met name op de categorie die ik heel belangrijk vind, dagelijks leven categorie, scoren ze 82 procent overeenkomsten. Match made in heaven eigenlijk”, vertelde psycholoog Jean Pierre van de Ven.

Wie is Renate uit Married at First Sight?

Renate is sociaal hulpverlener en afkomstig uit het Hoge Noorden. Ze is 44 jaar oud en nooit getrouwd geweest. Wel heeft ze twee dochters. Die zijn inmiddels echter volwassen en wonen niet meer thuis, waardoor Renate soms weleens een maatje mist met wie ze leef en leed kan delen.

Al op jonge leeftijd heeft Renate geleerd hoe het is om op eigen benen te staan. Van het woord single wil ze dan ook niets weten. “Ik vind single heel behoeftig klinken. Ik ben gewoon solo, ik ga gewoon lekker mijn eigen gang.” Volgens de dochters van Renate moet ze dan ook een man krijgen die stevig in zijn schoenen staat en die misschien wel een beetje ‘nerdy’ is.

Wie is Johan uit Married at First Sight?

Johan is 48 jaar en heeft zijn zaken goed voor elkaar. Hij is ondernemer en eigenaar van een bloemenzaak, brasserie en bungalowpark. Johan woont in Sellingen en was achttien jaar getrouwd. Aan dat huwelijk heeft hij twee zoons overgehouden met wie hij graag het één en ander onderneemt. Tijd om te daten heeft Johan als ondernemer niet.

“De toekomstige vrouw die ik zou krijgen, die moet wel enigszins rekening houden met dat ik een bedrijf heb, zeven dagen in de week, eigenlijk 24 uur per dag vraagt het bedrijf mijn aandacht. Dus ik zal toch af en toe in tijdnood komen voor bepaalde dingen”, aldus Johan. Tijdens de huwelijksreis bleek dat Renate en Johan toch niet zo perfect bij elkaar pasten. Ze zijn inmiddels dan ook weer gescheiden.