Sterren op TV
Renate Huub Help! Mijn Man Is Klusser

Renate en Huub in Help, Mijn Man Is Klusser!

Renate en Huub doen mee aan Help, Mijn Man Is Klusser! Het stel heeft elkaar dertien jaar geleden leren kennen, maar over rozen gaat de relatie al lang niet meer. Vooral het feit dat de badkamer in het huis dat ze zo’n negen jaar geleden gekocht hebben nog steeds niet af is, doet de relatie geen goed. Aan het eind van de aflevering van het programma kiezen ze er dan ook voor dat het beter is om te gaan scheiden. Het huwelijk van de twee is niet meer te redden.

Inhoudsopgave

Renate en Huub in Help, Mijn Man Is Klusser!

Renate heeft Huub opgegeven voor Help, Mijn Man Is Klusser! Ze vindt het enorm vervelend dat het huis dat ze samen hebben gekocht al negen jaar lang niet over een klaargemaakte badkamer beschikt. De badkuip zit bij binnenkomst van presentator John Williams in het pur en voor de rest is de badkamer allesbehalve af. De verbouwing van de rest van het huis verliep voorspoedig, maar mede door problemen met zijn gezondheid komt er van de badkamer niet veel terecht. “Hij vindt dat ik me niet moet aanstellen. Want er is een douche en ik heb een toilet. Hij vindt het niet echt een issue”, vertelde Renate. In het huis wonen ook heel veel huisdieren en de kleinzoon van Renate.

Huub weigert hulp

Renate heeft naar eigen zeggen al meerdere keren zelf geprobeerd om de badkamer op orde te krijgen. Tot vijf keer toe belde ze een bedrijf, maar iedere keer hield Huub dat af. Afgelopen zomer ging het helemaal mis toen Renate weer een partij had gebeld. “Toen zei hij tegen me: Als je ze durft binnen te laten voor de badkamer, dan vertrek ik en kom ik nooit meer terug. Toen heb ik die mensen niet laten komen. Toen hebben we, dacht ik, goede gesprekken gehad. Toen heeft hij me beloofd dat hij echt weer aan de badkamer zou beginnen. En dat het voor de kerst klaar zou zijn. Ik heb m’n mond gehouden tot 8 december. Toen heb ik mensen gevraagd om te komen. En toen heb ik gezegd: Hij wordt gemaakt en je hoeft geen poot meer uit te steken. Toen zei hij: Ik heb er genoeg van en ik heb genoeg van jou. Hij zei: ‘Ik wil van je af. Mijn liefde voor jou is al meer dan twee jaar bekoeld.’ Het waren letterlijk zijn woorden. Hij heeft het doorgezet”, klonk de uitleg van Renate.

Huub en Renate gaan scheiden

Later in de aflevering blijkt dat Huub het de laatste jaren allesbehalve makkelijk heeft gehad. “We hebben veel huisdieren, die heb ik altijd verzorgd, daar heb ik me op geconcentreerd. Die hebben misschien ook te veel energie gekost, ik weet het niet. Dat was toch een zware taak”, vertelde Huub. Uiteindelijk wordt duidelijk dat het hart van Huub eigenlijk ergens anders ligt: Immigreren naar Canada. Het huwelijk van Renate en Huub loopt dan ook op de klippen.