Sterren op TV
Renan Romijn Fagundes straatmuzikant Idols

Auteur: Senna Reimink

Datum: 15 februari 2017

Laatst Geüpdatet: 19 oktober 2022

Renan Romijn Fagundes de straatmuzikant in Idols

Renan Romijn Fagundes duikt in Idols op als straatmuzikant. De 25-jarige is geboren in Brazilië, maar de helft van zijn familie is Nederlands. De Nederlandse taal is hij nog niet machtig, met overtuigend Engels weet hij echter wel te vertellen dat Renan fulltime straatmuzikant is.

Renan wordt van straat geplukt

De Braziliaan is gespecialiseerd in rock-‘n-roll muziek uit de jaren’50 en ’60. “Ik zie het niet als baan, het is gewoon mooi om te zien.” De jury plukte Renan letterlijk van de straat en liet hem auditie doen. Daar verscheen Renan Romijn Fagundes met mooie gitaar, sjaaltje en een goed verhaal.

Muziek maken is zijn passie en schakelen tussen muzieksoorten is voor hem geen probleem. Dat is dan ook waarmee hij de jury van Idols weet te overtuigen, want met name Jamai en Ronald Molendijk vragen zich af of hier geen gevaar in schuilt.

Braziliaanse Idol bij Idols?

Jamai vindt Renan namelijk al ‘af’ als artiest en wat valt er dan nog te sleutelen om van de Braziliaan een idol te maken? Ronald stelt zich de vraag of Fagundes bij een volgende ronde – wanneer hij niet meer zelf de nummers mag kiezen – kan schakelen van stijl. “Geen probleem”, zegt Renan zelfs.

“Al is het reggae. Ik wissel de genres af. Variatie is fijn. Je moet niet altijd hetzelfde blijven doen.” Zo wist Renan overtuigend de audities van Idols door te komen en mag hij zich komen melden voor de theaterronde.