Sterren op TV
vriend Anniko van Santen

Remco van Leen vriend van Anniko van Santen

Remco van Leen is de vriend van Anniko van Santen, presentatrice van het televisieprogramma Opsporing Verzocht. Ze zijn al bijna twintig jaar samen, ook al was de start van hun relatie niet om over naar huis te schrijven.

Remco van Leen vriend Anniko van Santen

Remco van Leen is de voormalige baas van de AvroTros. In 2017 werd hij nog door Talpa op straat gezet. Gelukkig gaat het op liefdesgebied wat beter met hem, al kreeg de start van de relatie met Anniko van Santen ook geen schoonheidsprijs.

Bijna twintig jaar geleden sloeg de vonk namelijk over terwijl ze allebei al een relatie hadden. ,,Dat had ik natuurlijk liever anders gezien”, erkende Anniko al eens in gesprek met het Algemeen Dagblad.

Anniko van Santen had een affaire met Remco

“De liefde was groots en meeslepend, we konden er niet omheen. Wij bij elkaar, dit is het lot, voelden we allebei. Dat bleek zo te zijn. Het was extra pijnlijk geweest als we na een half jaar hadden gezegd: o nee, toch maar niet.”

Met de grootst mogelijke moeite beëindigde Anniko van Santen haar eerdere relatie vanwege haar liefde voor Remco van Leen. ,,Ik heb niet stiekem lopen klooien, maar meteen op de avond na thuiskomst gezegd: ik moet je iets vertellen. Dat is het enige dat ik tot mijn verdediging kan aanvoeren.”

Het pakte dus goed uit, want Remco van Anniko zijn nog altijd samen en hebben twee puberende kinderen. “Het is ook fijn met iemand te leven die mijn werk begrijpt, die snapt hoe blij of juist ongelukkig ik kan zijn na een uitzending.”

Anniko van Santen moest vluchten voor haar eigen vader

Een andere man in haar leven moest ze juist ontvluchten: haar bloedeigen vader. Toen hij, een dominante, agressieve en gevaarlijke persoonlijkheid, naar een voorstelling was, pakte Anniko als kleine meid haar biezen.

“Het moest snel, snel gebeuren. Zelf mijn koffertje pakken. Ik mocht geen afscheid nemen van mijn vriendinnetjes, niemand mocht weten waar we naartoe gingen.” Het contact werd pas enigszins hersteld toen haar vader enkele jaren geleden doodziek in het ziekenhuis belandde. Anniko zocht hem op.

“Bij het afscheid zeiden we tegen elkaar dat het goed was zo – er was niets dat nog per se gezegd moest worden. Na zijn dood werd ik alsnog verrast door het gevoel dat ik toch wel meer over zijn leven te weten wilde komen. Ik zou ook andere verhalen, iets over zijn mooie kanten, willen horen”, besluit de Zwolse presentatrice in de LINDA.

Dit bericht bekijken op Instagram

#annikovansanten #zaligzijndeschelen

Een bericht gedeeld door EdwardRomunde (@edwardromunde) op