Sterren op TV
Raemy Abd El Salam Reemz Holland's Got Talent

Auteur: Senna Reimink

Datum: 5 mei 2017

Laatst Geüpdatet: 5 mei 2017

Reemz freestyle basketballer in Holland’s Got Talent

Reemz doet mee aan Holland’s Got Talent. De freestyle basketballer, die geboren werd als Raemy Abd El Salam, liet Breda even achter zich om naar Zwolle af te reizen voor zijn auditie. De balkunstenaar heeft er al honderden optredens opzitten en was eerder zelfs al eens te zien op televisie in onder meer The Freestyle Games en Zapplive. Nu wil hij aan een nog breder publiek laten zien wat hij allemaal kan met een bal en daar is HGT het ideale podium voor.

Reemz in Holland’s Got Talent

Reemz is één van de kandidaten aan Holland’s Got Talent 2017. De talentvolle balkunstenaar had in het verleden alles in zich om het ver te schoppen met een profcarrière, maar Raemy koos voor een ander pad. Gewapend met een glossy ball slaagt de man uit Etten-Leur er iedere keer weer in om mensen te verbazen met zijn talent voor freestyle basketball.

Of het hem ook gelukt is om de jury bestaande uit Gordon, Chantal Janzen, Angela Groothuizen en Dan Karaty te overtuigen, is de vraag. Zelf wilde hij er nog niets over kwijt. “Of ik door ben? Dat mag ik helaas nog niet vertellen”, lezen we in De Stentor.

Reemz als freestyle basketballer

Reemz is al jaren bezig met het opbouwen van een naam als freestyle basketballer. Hij raakte als achtjarig jongetje in aanraking met zaalbasketbal en was op slag verliefd. Al zijn vrije tijd gebruikte hij om beter te worden in de sport. Het zorgde ervoor dat Raemy zo goed was, dat hij geselecteerd werd voor het Nederlandse Eredivisie team. Voor veel jongens een droom die uitkomt, maar niet voor Reemz.

Hij hield zich liever bezig met freestyle basketbal. Sindsdien heeft de nu 26-jarige Raemy van alles gedaan. Hij heeft al meer dan vijfhonderd optredens gedaan (and still counting) en reist de hele wereld af voor internationale battles. Ook schopte hij het tot de finale van The Freestyle Games en is hij onderdeel van Urban e-Motion.

Reemz is te volgen via Instagram en Facebook.

Een bericht gedeeld door Reemz (@reemz.nl) op

Een bericht gedeeld door Reemz (@reemz.nl) op

Een bericht gedeeld door Reemz (@reemz.nl) op