Sterren op TV
Rebecca Talen vriendin Wilco Kelderman

Auteur: Senna Reimink

Datum: 14 maart 2017

Laatst Geüpdatet: 14 maart 2017

Rebecca Talen is de vriendin van Wilco Kelderman

Rebecca Talen is de vriendin van Wilco Kelderman. De vriendin van Jumbo-wielrenner Kelderman heeft zelf ook lang op de fiets gezeten, professioneel gezien, maar in het hier en nu legt ze zich toe op het supporteren van haar vriend.

Rebecca Talen studeert in Utrecht

In 2013 maakte Rebecca Talen nog onderdeel uit van het vrouwenwielerteam Rabobank-Liv Giant, maar sinds dat jaar zijn er geen resultaten van haar meer terug te vinden. Het lijkt er dus sterk op dat de vriendin van Wilco Kelderman haar fiets aan de wilgen heeft gehangen.

Op dit moment volgt Talen de studie rechtsgeleerdheid aan de Universiteit Utrecht. En daarnaast is zij natuurlijk de grootste supporter van vriend Wilco! Het is niet bepaald makkelijk om het vriendinnetje van Kelderman te zijn, zo onthulde de renner zelf in gesprek met Helden Online.

Talen bokst op tegen de fiets van vriend Wilco Kelderman

In 2016 ging het paar namelijk een paar keer op vakantie: naar Oslo, Barcelona en Tenerife. Maar de wielrenner kon maar heel moeilijk van zijn fiets afblijven. “Ik heb dit jaar vijf weken echt niks gedaan. De ploeg zei expres: ‘Doe nou maar even rustig aan!’ Maar tussendoor ben ik toch weer begonnen. Ik kon mijn fiets niet met rust laten, ha!” Zijn trainer Mathieu Heijboer kwam daarachter en gaf hem op de kop. Kelderman moest écht eens rust houden en van Rebecca genieten. “Dus dat deed ik maar. Ik denk wel dat het goed was.”

Kelderman stond in 2014 (zevende in de Giro d’Italia) te boeken als een ongelooflijk groot talent, maar sindsdien heeft hij de verwachtingen eigenlijk niet waar kunnen maken. “Vanaf het begin van het seizoen moet ik mijn vertrouwen terugwinnen. Je weet niet of het echt weg is. Goed in je vel zitten en voelen dat je weer volle bak kunt afzien, dat telt het zwaarst”, vertelde de renner daarover. Wie daarbij kan helpen? “Familie, maar ook mijn vriendin.” Een belangrijke taak voor Rebecca Talen dus, hopelijk bezorgt zij Nederland weer eens een goede Tour de France-uitslag!

Rebecca Talen kun je volgen via Facebook.

Geplaatst door Wilco Kelderman op zondag 24 januari 2016