Sterren op TV
Rapper Dio Expeditie Robinson

Auteur: Senna Reimink

Datum: 8 september 2016

Laatst Geüpdatet: 17 augustus 2023

Rapper Dio rijgt successen aan elkaar

Rapper Dio is bekend geworden met hits als Dom, Lomp & Famous, Tijdmachine en Stuk. Dio werd al op jonge leeftijd ontdekt door platenlabel Top Notch, maar zijn moeder stond niet toe dat Diorno Dylyano Braaf, zoals Dio echt heet, dat er een platencontract getekend werd. Later is het allemaal toch nog goed gekomen met de muzikant.

Op het moment dat Dio ontdekt werd door Top Notch was de rapper pas zestien jaar oud. Kees de Koning wilde als baas van Top Notch maar wat graag de handtekening van Dio onder het platencontract. Omdat de Amsterdammer op dat moment nog minderjarig was moest zijn moeder de krabbel zetten en dat weigerde zij.

De moeder van Diorno vond dat zoonlief eerst zijn school moest afronden en dat er daarna tijd was voor het maken van muziek. Dio heeft zich er niet door uit het veld laten slaan en dat terwijl zijn maatje Darryll- samen vormden zij Dubbel D – wel tekende bij Top Notch.

Rapper Dio scoort met The Opposites, Sef en Jeugd van Tegenwoordig

De samenwerking met Darryll hield niet lang stand en dat legde Dio geen windeieren. Hij kwam in contact met populaire artiesten als The Opposites, Jeugd van Tegenwoordig, Sef en Reverse. Nederland leerde rapper Dio in 2007 kennen toen hij samen met The Opposites en Willie Wartaal Dom, Lomp & Famous uitbracht.

Het werd een landelijke hit en de naam Dio was gevestigd. Een jaar na Dom, Lomp & Famous klopte Top Notch wederom aan bij de Nederlandse rapper. Dit keer was Dio oud en wijs genoeg om zelf over zijn toekomst te beslissen en zette zijn handtekening onder een platencontract. Het leverde succesvolle producties op, waaronder Tijdmachine.

Rapper Dio in Expeditie Robinson 2016

In 2016 werd bekend dat Dio was geselecteerd voor Expeditie Robinson 2016. De artiest, die drie keer op Lowlands stond, probeerde zo lang mogelijk te overleven in het surival programma van RTL 5. Tips kon Dio inwinnen bij zijn vrienden Sef en Géza Weisz. Het duo was in 2013 te zien in Expeditie Robinson en zij stapten in haast iedere denkbare valkuil en werden daardoor voortijdig weggestemd.

Met de do’s en dont’s van Sef en Géza in het achterhoofd ging Dio voor het hoogst haalbare in Expeditie Robinson 2016. Met een leeftijd van 28 jaar behoorde Dio bovendien tot één van de jongere deelnemers van ER2016. Expeditie Robinson was trouwens niet de eerste spelshow op televisie waaraan Diorno deelnam. Eerder was hij al te zien in Wie Is De Mol?. Lang hield hij het niet vol in WIDM, hij viel als tweede deelnemer af.

Volg Dio op Facebook, Instagram en Twitter