Sterren op TV

Rachid Finge vriend van Amber Brantsen

Laatst geupdate 30th december, 2022 op 11:14 am

Rachid Finge is de vriend van Amber Brantsen, een Nederlandse nieuwslezeres die vooral bekend is als gezicht van het NOS Journaal. Haar vriend Rachid is eveneens nieuwslezer. In de zomer van 2020 kondigden ze familie-uitbreiding uit!

Rachid Finge vriend Amber Brantsen

Rachid Finge zag in 1986 in Leiden voor het eerst het levenslicht. Hij achtervolgt al sinds zijn elfde levensjaar (!) zijn droom, want toen ging hij aan de slag bij een lokale omroep – waar hij uiteindelijk elf jaar lang aan verbonden bleef. Daarna belandde Rachid via onder meer Sleutelstad.nl en BNR Nieuwsradio in 2005 bij NOS Radio en Teletekst.

Een jaar later debuteerde Rachid als de nieuwslezer van de NOS op radio 3FM en in hetzelfde jaar kreeg hij ook een baan als woordvoerder van Google Nederland en diens dochteronderneming Youtube.

Amber Brantsen nieuwslezeres

Zoals gezegd is Amber Brantsen net als haar vriend Rachid Finge dus nieuwslezeres. Amber is drie jaar jonger dan Rachid, maar werkt ook al sinds 2015 bij de NOS. In dat jaar werd ze gelijk door De Volkskrant verkozen tot Radiotalent van het Jaar. Sindsdien was ze voornamelijk de presentatrice van het journaal, maar ook was ze de host van bijvoorbeeld een Formule 1-podcast samen met Jan Lammers.

Amber Brantsen onwel tijdens journaal: Zwanger!

Op 8 juli 2020 zorgde Amber Brantsen nog voor veel schrik door plots onwel te worden tijdens het voorlezen van het journaal van 07:00 uur. Tijdens de afsluiting van de uitzending, het weerbericht, stortte Amber plots ter aarde. Ongetwijfeld schrok ook haar vriend Rachid Finge zich een ongeluk, maar gelukkig bleek het uiteindelijk allemaal wel mee te vallen. Amber werd de rest van de dag vervangen door Simone Weimans, maar een dagje rust bleek voldoende voor de hardwerkende nieuwslezeres. Een paar weken later kwam de aap uit de mouw. Amber Brantsen bleek zwanger van Rachid Finge en samen verwachten ze hun eerste kindje!

Even niet op televisie

Amber liet dit weten via Instagram: “Nadat de kleine twee weken geleden al zijn/haar eerste publieke tv-optreden gaf, heb ik veel vragen gekregen over mijn gezondheid. Ik ben op sociale media gediagnosticeerd met vanalles, maar geen zorgen, de oorzaak was allang duidelijk. Dat gezegd hebbende beleef ik een behoorlijk heftig eerste trimester. Misselijkheid in combinatie met een extreem lage bloeddruk is een slechte mix. Ik voel me dan ook erg beroerd en dat is de reden dat ik momenteel even niet op tv ben.”

Dit bericht bekijken op Instagram

Wij verwachten in februari 2021 ons eerste kindje! ❤️ . Nadat de kleine twee weken geleden al zijn/haar eerste publieke tv-optreden gaf, heb ik veel vragen gekregen over mijn gezondheid. Ik ben op sociale media gediagnosticeerd met vanalles, maar geen zorgen, de oorzaak was allang duidelijk. . Dat gezegd hebbende beleef ik een behoorlijk heftig eerste trimester. Misselijkheid in combinatie met een extreem lage bloeddruk is een slechte mix. Ik voel me dan ook erg beroerd en dat is de reden dat ik momenteel even niet op tv ben. . Ze zeggen dat het beter wordt, dus daar hou ik me aan vast. En ondanks alles zijn we natuurlijk ontzettend dankbaar dat er een kleintje onderweg is! . Veel liefs, Amber

Een bericht gedeeld door Amber Brantsen | NOS (@amberbrantsen) op

Dit bericht bekijken op Instagram

My Valentine ????

Een bericht gedeeld door Amber Brantsen | NOS (@amberbrantsen) op