Sterren op TV
Rachel Kramer The Voice of Holland

Rachel Kramer van K-otic via X-Factor in The Voice of Holland

Rachel Kramer wil in The Voice of Holland shinen. Deze blonde dertiger hebben we vooral al leren kennen als zangeres van K-otic en finaliste van X-Factor, maar nu is het tijd om een nieuwe weg in te slaan. Niet voor niets schreef ze zich dan ook in voor TVOH en slaagde ze erin om stoelen omgedraaid te krijgen. Uiteindelijk is ze in het team van Guus Meeuwis terecht gekomen.

Inhoudsopgave

Rachel Kramer in TVOH

Rachel Kramer verscheen in de eerste aflevering van TVOH plots op het podium, zichtbaar een tikkeltje zenuwachtig. Terwijl ze het nummer We’ve Got Tonight zong van Kenny Rogers en Sheena Easton, vertelde Waylon nog aan zijn collega Sanne Hans, oftewel Miss Montreal dat hij niet echt onder de indruk was. Guus Meeuwis en Ali B waren daarentegen wel onder de indruk van Rachel en draaiden hun rode stoelen om. Guus Meeuwis ging er met ‘de buit’ vandoor, want hij wordt de coach van Rachel Kramer in The Voice of Holland. Toen Waylon vervolgens door had wie gezongen had, schaamde hij zich toch wel een beetje.

Waylon en Rachel op het Songfestival

In 2005 deed hij tenslotte samen met Rachel mee aan het Nationaal Songfestival. “Ik herkende je stem niet. Ik had moeten drukken”, vertelde Waylon daarna. Toen Waylon zijn stoel draaide herkende hij Rachel wel direct. “Hoi schat”, lachte Rachel nog wel naar hem. Maar ongemakkelijk was het wel. Niet getreurd voor Rachel Kramer, want haar Blind Audition liet toch twee stoelen omdraaien. Ze koos ervoor dus voor om met Guus Meeuwis aan de slag te gaan.

Rachel Kramer in de Battles

Rachel Kramer schopte het tot de battles, waar een ontmoeting met Katell Chevalier op haar stond te wachten. “Katell is heel goed. Toevallig was zij ook één van de weinigen van wie ik de auditie, toen ik er zelf was, heel goed herinnerde, omdat ik die heel erg bijzonder vond”, zo sprak Rachel zich uit. Katell was op haar beurt juist weer onder de indruk van Rachel. Het duo zong samen het nummer Nothing Compares 2 U van Sinead O’Connor en gaf een schitterende show weg. Guus Meeuwis koos echter voor Katell als winnares en Rachel werd helaas ook niet gestolen.

Rachel Kramer van K-otic

De inmiddels 36-jarige Rachel heeft inmiddels al een hele carrière achter de rug. Ze kwam in 2001 terecht in Starmaker, waar ze uiteindelijk doorgroeide als één van de zeven leden van K-otic. Met die band heeft de op 9 augustus 1990 geboren Kramer vele successen gekend, want K-otic was één van de eerste zangwedstrijden op televisie. Uiteindelijk viel de groep toch uit elkaar en ging Rachel Kramer een nieuwe kans wagen.

Rachel in X-Factor

Rachel Kramer was de eerste maanden van 2009 weer te zien in een talentenjacht. X-Factor werd het nieuwe podium en daar eindigde ze op een tweede plek. Daar maakte al kennis met Martijn Krabbé als presentator, want hij is nu ook betrokken bij The Voice of Holland. A Capelle moest er auditie worden gedaan en Rachel kwam er met vlag en wimpel doorheen. Ze kreeg Angela Groothuizen als coach en zou uiteindelijk dus de finale halen. Ze legde het af tegen Lisa Hordijk, die met haar vertolking van Hallelujah erg veel indruk maakte.

Rachel Kramer flink afgevallen

In 2016 begon K-otic overigens aan een comeback, maar Rachel gaat het dus opnieuw solo proberen. Ook in de afgelopen jaren heeft ze dat al meermaals gedaan. Of The Voice of Holland voor een nieuwe doorbraak gaat zorgen, gaan we merken. Liefhebbers die Rachel overigens al lang volgen, hebben ongetwijfeld ook opgemerkt dat de zangeres flink is afgevallen. “Ik heb met een personal trainer gewerkt. Dat was top, maar de kilo’s kregen we er maar niet af.” Een maagverkleining zorgde ervoor dat de kilo’s eraf vlogen. “Je leert opnieuw eten en dat was even een grote confrontatie. Zo van: oh jeetje, at ik dat?”, vertelde ze augustus dit jaar aan Shownieuws. Kramer heeft een relatie met haar vriend Déon Leon en ze hebben samen een dochtertje Saja.

Rachel Kramer is te volgen via Instagram en Facebook.

Bekijk de andere deelnemers van Team Guus Meeuwis uit The Voice of Holland 2016 CPG | Melany Sharon | John Vooijs | Vannessa Thuyns | Mike Ott | Katell Chevalier | Annemarie Brohm | Stephanie van Rooijen | Nils Krake | Thijs Pot | Zoë de Sanders