Sterren op TV
Hollands Got Talent

Auteur: Senna Reimink

Datum: 5 mei 2017

Laatst Geüpdatet: 5 mei 2017

Pro Wrestling Holland de ring in bij Holland’s Got Talent

Zes leden van Pro Wrestling Holland hebben een show weggegeven bij Holland’s Got Talent. Dragan, Tenkwa, Young Money Chong, Gabriel Angelfyre, Jurn Simmons en Johnny Evers probeerden de jury te overtuigen bij de talentenjacht.

Pro Wrestling waait over uit Verenigde Staten

In de jaren negentig zagen we Pro Wrestling regelmatig op de televisie. Met Hulk Hogan als grootvader werden de shows vanuit de Verenigde Staten uitgezonden. De grootste stunts werden in en rondom de ring uitgehaald, waarbij het showworstelen zijn hoogtijdagen vierde.

MTV maakte zelfs cartoonversies waarbij wereldsterren het tegen elkaar opnamen. Zo stonden bijvoorbeeld Madonna en Michael Jackson tegenover elkaar, net zoals Kid Rock en Eminem. Deze hilarische Celebrity Deatchmatchen zijn nog altijd terug te zien op YouTube. Nu keert het terug op de buis in Nederland bij Holland’s Got Talent.

Pro Wresting Holland grootste van het land

In Nederland is Pro Wrestling Holland de grootste vereniging van het land en reist al sinds 2006 langs zalen. Ook heeft de organisatie een eigen leerschool, de PHW Academy. Diverse grootheden in de worstelwereld leerden hier hun kunsten, waarvan we er een aantal aan het werk zullen zien tijdens Holland’s Got Talent. De 26-jarige Dragan heeft roots in Bosnië, terwijl de één jaar jongere Johnny Evers uit Eindhoven komt. Eén van zijn bijnamen is dan ook de Beer uit Brabant. Als fan is hij in de sport gerold en in 2014 is hij in de Verenigde Staten gaan trainen.

Gabriel Angelfyre spreekt graag hogere machten aan, noemt zichzelf een aartsengel voor zijn volgers en een aartsvijand voor heidenen. De ‘Modern Messiah’ heeft dan ook een duidelijkere boodschap binnen en buiten de ring. Hoe anders is dat voor Young Money Chong, oftewel The Money Maker. Hij draait al sinds 2008 mee en is de eerste PWH TV-kampioen. Met zijn grote mond blijkt Chong zichzelf nogal eens in de nesten te werken.

Bang worden wij vooral van de Fries Jurn Simmons. Met enorme krachten en atletisch vermogen weet hij voor veel gevaar te zorgen. Sinds twee jaar laat Jurn Simmons vooral in Duitsland zijn krachten spreken. Tenslotte is de dertigjarige Tengkwa ook van de partij. Al sinds 2003 is de Amsterdammer bezeten van pro wrestling en is hij onafscheidelijk geworden van zijn masker. Ze laten zich nu zien in Holland’s Got Talent.

Pro Wrestling kun je ook volgen op Facebook en Instagram.