Sterren op TV
Pleun Bierbooms The Voice of Holland TVOH

Auteur: Senna Reimink

Datum: 15 februari 2017

Laatst Geüpdatet: 7 maart 2017

Pleun Bierbooms in The Voice of Holland

Pleun Bierbooms is de winnares van The Voice of Holland. Deze talentvolle zangeres veroverde in 2012 al de titel The Voice of Nuenen, maar nu is het tijd voor het echte werk. De achttienjarige dame heeft zich dan ook ingeschreven om Blind Audition te komen doen voor het zevende seizoen van TVOH. Dat werd een groot succes, want alle vier de juryleden draaiden om voor de indrukwekkende stem van Pleun. Bierbooms koost voor Waylon als coach en won met hem uiteindelijk zelfs de talentenjacht.

Inhoudsopgave

Pleun Bierbooms in TVOH

Pleun Bierbooms debuteerde op vrijdag 11 november in The Voice of Holland. Deze jongedame heeft dan eindelijk de stap naar de talentenjacht gezet. Alhoewel ze al jaren covers van nummers online zet op YouTube, bleef een talentenjacht op televisie tot op heden uit voor Pleun. Tot in 2016, want vol trots liet de talentvolle zangeres via social media weten mee te doen aan TVOH.

“Ga jij ook kijken? Ik vind het heel spannend…”, liet ze zelf weten in aanloop naar de uitzending waarin haar Blind Audition voorbij zou komen. Tijdens de audities was Pleun nog zeventien jaar jong, inmiddels heeft ze voor de achttiende keer kaarsjes mogen uitbranden. Als opwarmer voor de uitzending mocht ze ook nog komen optreden bij 538. Edwin Evers kon naar haar optreden maar één woord uitbrengen: Waaaaaaaaaaaaauw! Check zelf hoe Pleun Bierbooms alvast los ging in aanloop naar The Voice of Holland.

In de avond was het de beurt voor de Blind Audition van Pleun bij TVOH. Ze zong het nummer Million Years Ago van Adele. De eerste stoel die draaide voor de zangeres, was die van Waylon en nog in dezelfde seconde drukte ook Sanne Hans hard op de knop. Op het moment dat Bierbooms hoger ging zingen, werden ook Ali B en Guus Meeuwis overtuigd. De keuze van Pleun viel op Waylon, een keuze waar haar vader zichtbaar van schrok. “Ik baal enorm, maar ik ben echt blij voor je”, vertelde Sanne aan Waylon.

Pleun Bierbooms in de Battles

Pleun Bierbooms verzorgde de eerste battle in Team Waylon. De jongedame nam het in de aflevering van vrijdag 2 december op tegen Jane Talany. Een battle waar Pleun van schrok. “Ik had de match eerst niet gelegd. Ze is natuurlijk ouder dan ik en zij is dus veel meer ervaren”, vertelde Bierbooms. Toch liet ze zich niet afschrikken. Het nummer dat het duo van Waylon kreeg is Love Me Like You Do van Ellie Goulding, een nummer waar Pleun helemaal niet blij mee was. “Het nummer kwam op de radio en ik was met mijn beste vriendin en ik zei tegen haar: “Als ik zo’n nummer krijg, dan ga ik echt af.” Dat zette Pleun al gauw om in brandstof om toch te winnen. “Wij gaan onze versie daarvan maken.” En dat slaagde uiteindelijk perfect, want Bierbooms kroonde zich tot winnaar van de battle.

Pleun Bierbooms in de Knockouts

Pleun Bierbooms wist ook tijdens de knockouts weer te overtuigen met haar stem. Ze maakte geen enkel foutje met het nummer Don’t Be So Shy van Imany. Waylon had dan ook geen andere keuze dan haar mee te nemen naar de liveshows. “Dit heb je zo goed gedaan. Zo ongelooflijk goed”, vertelde de coach. “Jij kan vanaf het eerste moment iemand bij zijn ballen grijpen en iemand gewoon helemaal naar binnen trekken en zeggen: Dit is mijn verhaal, dit is wat ik te vertellen heb”, aldus Waylon, die het een voorbeeld vond voor velen.

Pleun Bierbooms in de liveshows TVOH

Pleun Bierbooms zette in de eerste liveshow van The Voice of Holland 2017 een denderende score neer. Met een monsterscore van zowel de coaches als het thuispubliek was ze direct verzekerd van de tweede liveshows. In liveshow één zong ze Writings On The Wall van Sam Smith.

Pleun liet tijdens de tweede liveshows van The Voice of Holland een andere kant van haarzelf zien. Ze wil in de toekomst niet te boek staan als de Nederlandse Adele en laten zien dat ze ook een eigen persoonlijkheid heeft. Ze koos dan ook voor het nummer Edge of Glory van Lady Gaga en behaalde ook met dat nummer een mooie score en de volgende liveshow.

Na in de tweede liveshow iets mindere cijfers gekregen te hebben, wist Pleun in de derde liveshow weer hoge punten te scoren. Ze werd flink beloond voor haar uitvoering van Rise van Katy Perry. Ze eindigde dan ook bovenaan in de safe zone van liveshow drie.

Pleun zette haar reeks in de vierde liveshow van The Voice of Holland gewoon door en ging fluitend naar de halve finale van The Voice of Holland. Met haar versie van het nummer What Now van Rihanna kreeg een 8,5 van Sanne Hans, een 9 van Ali B en een 9 van Guus Meeuwis. En van Waylon kreeg Bierbooms ook nog eens een dikke vette 10. De thuiscoaches stemden ook massaal goed op Pleun. Van hen kreeg ze een gemiddelde 9,11. Dat maakte een monsterscore van liefst 18,24.

Pleun Bierbooms in halve finale The Voice of Holland

Pleun Bierbooms behaalde de halve finale en op vrijdag 10 februari zagen we haar daar schitteren. Ze begon de halve finale met het nummer One Last Time van Ariana Grande. Ze wist daarmee ook de tweede helft van de avond te halen. Daar koos ze voor het liedje The Voice Within van Christina Aguilera, waarmee ze zich naar de finale van de week erna zong.

Pleun Bierbooms winnares The Voice of Holland 2017

Pleun Bierbooms was al gedurende de gehele The Voice of Holland 2017 reeks één van de grote favorieten om de titel binnen te halen. In de finale was het dan ook eindelijk zover. Ze zong in de finale de nummers Writing’s on the Wall van Sam Smith, 7 Years samen met Lukas Graham en Isabel Provoost, From This Moment van Shania Twain samen met Waylon en What Hurts te Most. Het bracht haar de titel The Voice of Holland 2017.

Pleun Bierbooms won The Voice of Nuenen

Alhoewel de achttienjarige Pleun Bierbooms met haar deelname aan The Voice of Holland debuteert in een talentenjacht op televisie, blijkt ze in het verleden wel al meegedaan te hebben aan talentenjachten. In 2012 schreef Bierbooms de titel The Voice of Nuenen op haar naam. Een knappe prestatie, als je je indenkt dat deze dame toen nog maar veertien jaar oud was.

Een jaar later won deze zangeres de talentenjacht You’ve Got It in Eindhoven. Op YouTube staan ook de nodige covers van Bierbooms, waaronder Clown en Turn Your Face. Pleun wist de jury van TVOH snel te overtuigen. Waylon en Sanne draaiden bijna al na de eerste toon, Guus en Ali B volgden vanzelf. Pleun koos voor Waylon als coach in The Voice of Holland. Dat zorgde wel voor wat verrassing, met name bij haar vader. Pleun liet zelf weten op haar gevoel af te zijn gegaan.

Pleun Bierbooms is te volgen via Instagram en Facebook.

Bekijk de andere deelnemers van Team Waylon uit The Voice of Holland 2016 Stephan Bouwman | Mirelle Komproe | Yerry Rellum | Oumnia Guigui | Dilana Smith | Jane Talany | SaraLee Vos | Maik IJpelaar | Jordan Roy | Chirine Aliani