Sterren op TV
Pip Pellens, Wiet van Houten GTST

Auteur: Senna Reimink

Datum: 26 mei 2015

Laatst Geüpdatet: 17 augustus 2023

Pip Pellens, de ondeugende Wiet van Houten uit GTST

Pip Pellens speelt in Goede Tijden Slechte Tijden de rol van de ondeugende Wiet van Houten. Het is voor Pip alweer de tweede termijn in GTST, want in 2010 was ze al in de populaire Nederlandse soap te zien. Nadat ze op de bruiloft van Nina Sanders (Marly van der Velden) en Noud Albers een schietpartij heeft veroorzaakt belandt ze in een psychiatrische inrichting. In 2013 keert, tot tevredenheid van velen, terug in Goede Tijden Slechte Tijden.

Inhoudsopgave

Pip Pellens en Pim Wessels

Hoewel Pip Pellens in het echte leven op mannen valt is haar personage Wiet in GTST een biseksuele vrouw. Na meerdere relaties met mannen gehad te hebben, laat nieuwkomer Anna (Barbara Sloesen) haar hoofd op hol slaan.

De eerste zoen en vrijscenes zijn het gesprek van de dag op de sociale media, maar voor Pip Pellens was het niet raar om de rol van een lesbische vrouw te spelen. Zo liet ze later weten. “De vrijscènes gingen eigenlijk vanzelf.” Heel anders was dat voor andere betrokkkenen. Haar vriend Pim Wessels, bekend van It Takes 2 had meer moeite met de nieuwe lesbische rol van zijn vriendin in GTST.

Pip Pellens, aka Wiet van Houten in GTST

“Wow, wat is dit, dacht ik doen ik Pip voor het eerst zag zoenen met een vrouw”, liet Pim aan RTL Boulevard weten. “Ik heb haar wel een paar keer flink aan de tand gevoeld.”

Behalve de rol van Pip Pellens in Goede Tijden Slechte Tijden doet ze nog veel meer. Zo had ze een belangrijke bijrol in de serie Keyzer & De Boer advocaten, was ze te zien in Flikken Maastricht en speelde ze in de film Verliefd op Ibiza.

Boeit niet alleen het uiterlijk van Pip jou, maar val je ook op haar stemgeluid, dan zijn de volgende films misschien wel wat voor jou: Ice Age 3, Madagascar en Garfield.

Naast actrice is Pip Pellens namelijk ook stemacteur en dus kan het zomaar gebeuren dat je tijdens het kijken van een film het fijne stemgeluid van Pellens hoort! Je kunt ook naar Pip Pellens luisteren door bijvoorbeeld op YouTube te zoeken op Pop4You. Pip Pellens is namelijk leadzangers van Pop4You!

Wiet en Anna kussen in GTST