Sterren op TV
Pim Wessels

Auteur: Senna Reimink

Datum: 7 maart 2016

Laatst Geüpdatet: 17 augustus 2023

Pim Wessels is een alleskunner in It Takes 2

De 24-jarige Pim Wessels blijkt een multi-talent. De in Apeldoorn geboren acteur kennen we momenteel vooral van zijn deelname aan Dance Dance Dance, maar de blonde hunk blijkt al een aardige carrière achter de rug te hebben. Musicals, films, series, het is allemaal terug te vinden op het curriculum vitae van Pim, die overigens geboren werd als Maurice Pepijn. Al op jonge leeftijd schitterde Wessels in meerdere musicals, waaronder Pietje Bell. Zijn film-debuut liet daarna niet lang op zich wachten.

Als hoofdrolspeler Peter Hajo verscheen Pim Wessels in 2007 in de film De scheepsjongens van Bontekoe. Ook was hij vier seizoenen te zien in de jeugdserie SpangaS. Daar vertolkte hij de rol van Rudolf Noltenius. Daarnaast beschikt Pim Wessels ook over muzikale kwaliteiten, zo blijkt wel uit het feit dat hij in 2010 het WK-lied Rode, witte, blauwe ballen heeft gezongen samen met Sebastian Wulff. Anno 2016 houdt de acteur zich vooral bezig met het inspreken van stemmen en met zijn eigen bedrijf Setlife.

Pim Wessels en Pip Pellens

Tegenwoordig staat Pim Wessels ook een beetje bekend als ‘het vriendje van’. De acteur leerde Goede Tijden Slechte Tijden-actrice Pip Pellens kennen toen zij samen speelden in de musical Lover of Loser. Inmiddels wonen zij al enige tijd samen en deden ze in 2015 als duo mee aan het programma Dance Dance Dance. Ondanks dat het een loodzwaar avontuur was voor het tweetal, gingen zij er uiteindelijk wel met de hoofdprijs vandoor. Als we Pip overigens moeten geloven, heeft Pim aan dat dansavontuur een erg gespierd lichaam overgehouden.

Pim Wessels in It Takes 2

In 2016 zal het Nederlandse publiek nog meer te weten gaan komen over Pim Wessels. De alleskunner doet namelijk mee aan het programma It Takes 2. Daarin zullen bekende Nederlanders hun zangkunsten ten gehore brengen. In het programma zullen solo-optredens en optredens met bekende artiesten plaatsvinden.

Wil je helemaal niets meer missen van Pim Wessels? Volg hem dan via Twitter en Instagram.