Sterren op TV

Pim Havinga de vriend van Astrid Sy

Pim Havinga is de vriend van Astrid Sy, een Nederlandse presentatrice en schrijfster die onder meer te zien is in Andere Tijden, een programma van de NTR en VPRO over de geschiedenis van ons land. Verder deed Astrid mee aan het zomerseizoen van De Slimste Mens 2020.

Pim Havinga vriend Astrid Sy

Pim Havinga studeerde allereerst op de Hogeschool van Amsterdam, waar hij twee jaar lang de opleiding Nieuws en Media volgde. Daarna volgde een Bachelor of Arts in Historie op de universiteit in de hoofdstad van het land én een Master of Arts in hetzelfde vak, op de Vrije Universiteit Amsterdam.

Tijdens zijn studietijd werkte Pim Havinga al voor onder meer Het Parool, als journalist en redacteur, en voor Tosti Creative als communicatiedirecteur. Sinds augustus 2018 verdient de vriend van Astrid Sy zijn centen als freelance tekstschrijver en researcher.

Astrid Sy presentatrice Andere Tijden

Astrid Sy is geboren in Leiden en heeft een Fins-Zweedse moeder, en een Mauritiaanse vader. In 2017 kregen zij en vriend Pim Havinga hun eerste kindje samen. Later dat jaar bracht Astrid ook nog eens haar eerste eigen boek uit: Brieven van Mia, over een Holocaust-overlevende en diens vriendschap met een vluchteling uit Syrië.

Sowieso is ze veel bezig met de Tweede Wereldoorlog, want Astrid werkt ook voor de Anne Frank Stichting en is nauw betrokken bij de realisatie van een Nationaal Holocaust Museum in Nederland.

Astrid Sy in De Slimste Mens

In het zomerseizoen van De Slimste Mens in 2020 liet Astrid Sy zien over nog veel meer kennis dan enkel over de Tweede Wereldoorlog te beschikken. Ze debuteerde in de aflevering van 20 juli, als uitdager van Jörgen Raymann en Selma van Dijk. Ongetwijfeld heeft haar vriend Pim Havinga – samen met hun kindje – fanatiek gejuicht voor haar!

Dit bericht bekijken op Instagram

Alvast een dineetje voor vaderdag

Een bericht gedeeld door Astrid Sy (@astrid.sy1) op

Dit bericht bekijken op Instagram

#roadtrip

Een bericht gedeeld door Astrid Sy (@astrid.sy1) op