Sterren op TV

Auteur: Senna Reimink

Datum: 16 juli 2021

Laatst Geüpdatet: 16 juli 2021

Pim Brassien is de vriend van radiochick Cielke Sijben

Wie is toch het gezicht achter die leuke stem? Of beter gezegd: hoe heet de sidekick van Paul Rabbering? Haar naam is Cielke Sijben.

Ze is een echt radiomeisje. Geboren in Venlo en ze was lange tijd de gangmaker van De Wild in de Middag op Radio 2. Voor Ruud de Wild was het een zegen dat hij Cielke, niet te verwarren met Silke, naast zich had, want de eigenzinnige DJ kwam soms nogal chaotisch over. Later koos Ruud de Wild ervoor afscheid te nemen van zijn sidekicks en werd zijn vriendin Olcay Gulsen zijn sidekick. Cielke Sijben baalde flink, maar vond in Paul Rabbering een geslaagde nieuwe duopartner op de radio.

Cielke Cijben is de sidekick van Paul Rabbering

Cielke Sijben was al jong met plaatjes draaien bezig. Tijdens haar middelbare schooltijd was ze actief bij Omroep Venlo als presentator en sidekick. Daarna haalde ze haar propedeuse aan de toneelacedemie in Maastricht, waar ze een half jaar theater-, film- en televisiewetenschappen studeerde. Vervolgens kwam ze in een opleidingstraject bij BNN. Ze was vijf jaar lang producer bij Giel op 3FM en werkte anderhalf jaar als redacteur voor Qmusic.

Liefdesleven

Cielke heeft een relatie met Pim Brassien. Eind 2019 kreeg het koppel hun eerste kindje Japie. Haar vriend Pim werkt ook in de mediawereld. Hij werkt onder meer bij het programma Matthijs gaat door. 

Wonen deed ze in Utrecht en op een nogal bijzondere manier. Ze maakte namelijk deel uit van een woongroep met 40 mensen. Daarover vertelde ze eerder op de NOS: ,,Ik betaal 330 euro huur inclusief en ik woon in een gigantisch pand in hartje Utrecht.” Haar mede-bewoners variëren van net geboren tot over de 50. ,,Ik kwam hier vier jaar geleden op een huisfeest met 400 man en dat was zo groot en tof. Toen zei ik: als je zo’n feest in je eigen huis kan geven, dan wil ik hier wel wonen. Maar ik had geen idee wat het wonen in een groep eigenlijk inhield.” Het is niet duidelijk of Cielke en haar vriend Pim nog steeds in de woongroep wonen.

Sijben houdt verder van yoga, gin-tonic en reizen. Ze trok een jaar lang door Azië, Australië en Nieuw-Zeeland. Ook was ze actief bij VPRO’s Villa Achterwerk.