Sterren op TV
Anouk Hoogendijk

Pieter Verhoeven is de vriend van Anouk Hoogendijk (+foto’s)

Anouk Hoogendijk was één van de eerste voetbalsters die uitgroeide tot BN’er. Want ook na haar voetbalcarrière blijft ze veelvuldig te zien op televisie en in de media. Anouk Hoogendijk heeft een relatie met Pieter Verhoeven.

Anouk Hoogendijk werd geboren op 6 mei 1985 in Woerden. Ze is een voormalige voetbalster die voor het damesteam van Ajax en voor het Nederlandse elftal speelde. Hoogendijk kreeg een grote bekendheid bij het Nederlandse publiek door haar deelname aan Expeditie Robinson. De voetbalster is al jaren samen met haar vriend Pieter Verhoeven. In 2020 kreeg het stel hun eerste zoontje, genaamd Sonny.

Inhoudsopgave

FC Utrecht

Op 12-jarige leeftijd deed Hoogendijk mee aan het programma Geef Nooit Op. Ze deelde in dit tv-programma haar grote wens om te trainen met FC Utrecht. In 2007 kwam ze terecht in het vrouwenteam van FC Utrecht. Ze speelde bij deze club als middenvelder en als verdediger. Vier jaar later stapte Hoogendijk op uit Utrecht. Ze tekende vervolgens een contract bij de Britse voetbalclub Bristol Academy WFC. Ze speelde een jaar in de FA Women’s Super League en keerde daarna terug bij FC Utrecht.

Ajax

In mei 2012 stapte Hoogendijk over naar Ajax. Twee jaar later startte ze bij Arsenal. De voetbalster speelde slechts een half jaar bij deze club waarna ze weer terugkeerde bij Ajax. Ze speelde tot het seizoen 2016-2017 bij Ajax en op dat moment besloot ze te stoppen met voetbal.

Nederlands elftal

Op 6 augustus 2004 speelde Hoogendijk voor het eerst voor het Nederlandse elftal. In 2009 nam ze deel aan het EK met het Nederlandse damesteam. In de kwartfinale maakte Hoogendijk de beslissende penalty waardoor ze de halve finale bereikte met haar team. Ook in 2013 speelde de voetbalster mee in het EK. Het team kwam helaas niet verder dan de groepsfase. In 2014  plaatste het Nederlandse vrouwenteam zich voor het eerst voor het WK. Bondscoach Roger Reijners plaatste haar in de definitieve selectie. In 2017 maakte Hoogendijk bekend te stoppen als international met negen doelpunten in haar naam. Omdat de voetbalster meer dan 100 interlands voor Oranje gespeeld had, werd ze benoemd tot bondsridder.

Televisiecarrière

Na haar voetballoopbaan bleef Hoogendijk geregeld te zien op televisie. Enerzijds als deelnemer van bijvoorbeeld Expeditie Robinson, maar ze werkt ook geregeld als analist op televisie voor verschillende zender. Hoogendijk werd ook verkozen tot de 500 mooiste vrouwen volgens FHM. Ze is goede maatjes met Helene Hendriks.

Relatie met Pieter Verhoeven

Anouk Hoogendijk is al een lange tijd samen met haar vriend Pieter Verhoeven. In 2019 kocht het stel samen een woning. In 2020 maakte Anouk Hoogendijk bekende dat ze in verwachting is. Dit maakte ze bekend op Instagram met een foto met de caption: ,,Zo blij dat we het eindelijk van de daken mogen schreeuwen.” Ze deelde het geweldige nieuws dat haar zoontje Sonny was geboren met een lieve foto. Ze deelde op Instagram dat ze geen eenvoudige kraamtijd had gehad: ,,De afgelopen 2,5 weken waren de zwaarste, pijnlijkste, heftigste, maar ook de allermooiste en meest bijzondere weken van m’n leven. Maar wat ben jij het waard liefie! Voor jou zou ik het nog tien keer overdoen.” Pieter Verhoeven is ook behoorlijk sportief, hij is namelijk gymleraar. Ze vertelde in het verleden dat haar eerste vriendje luisterde naar de naam Sidney.