Sterren op TV
Pieter van der Zweep The Voice of Holland TVOH

Auteur: Senna Reimink

Datum: 22 november 2017

Laatst Geüpdatet: 26 november 2017

Pieter van der Zweep in The Voice of Holland

Pieter van der Zweep doet mee aan The Voice of Holland. De zanger uit Delfzijl is 28 jaar oud en heeft al een goed gevulde CV opgebouwd. Pieter heeft dan ook al vele optredens achter de ru, maar wil nu ook graag een volgende stap zetten in zijn carrière. Met zijn deelname aan The Voice of Holland kan Pieter zijn talent laten horen aan een zeer breed publiek.

Inhoudsopgave

Pieter van der Zweep in The Voice of Holland

Pieter van der Zweep is op vrijdagavond 24 november te zien in The Voice of Holland. De jonge zanger heeft geprobeerd om Waylon, Anouk, Sanne Hans en Ali B met zijn Blind Audition te betoveren. Of dat gelukt is, komen we komende vrijdag dus te weten. Heel zenuwachtig voor zijn auditie was Pieter in eerste instantie niet, vertelde hij aan Dagblad van het Noorden. “Eigenlijk was ik vrij relaxed tot ze me een kwartier voor tijd uit de kleedkamer kwamen halen. Ik heb backstage mijn vingers bijna op zitten eten. Dan moet ik in anderhalve minuut laten zien wat je kunt.”

Pieter kon nog niet laten weten welk nummer hij zong tijdens zijn Blind Audition. “Wel dat ik hoopte dat Sanne of Ali om zouden draaien. Dat zijn artiesten waar ik heel veel mee heb. Of ze dat ook gedaan hebben? Wie dat wil weten moet vrijdagavond kijken.” En dat hebben we zeker gedaan. Met De Waarheid van Marco Borsato kreeg Pieter de stoelen van Waylon en Ali B om. De keuze van de zanger ging uit naar Ali B.

Pieter van der Zweep als zanger

Pieter van der Zweep is al van jongs af aan bezig met muziek. Entertainen heeft hij er eigenlijk met de paplepel ingegoten gekregen. Zijn ouders zijn tenslotte de eigenaar van horecazaak De Bolder in Delfzijl. “Ik begon op mijn zesde en betrok mijn broer erbij om in zijn eentje als achtergrondkoor te dienen of om danspasjes te doen. Vanaf mijn achttiende zong ik bij allerlei bandjes en trad onder meer op met de Eemsmond Bigband uit Delfzijl.”

‘In 2013 kwam mijn eerste singel uit en intussen zijn dat er negen geworden inclusief een album. Ik treed overal in het land op, onder meer bij Muziekfeest op het Plein. De laatste keer in Emmen stond daar een publiek van 19.000 mensen. Naar de tv-uitzendingen kijken nog eens een miljoen mensen. Maar The Voice of Holland kon en moest daar nog wel bij”, aldus Pieter. Met zijn deelname aan TVOH hoopt Van der Zweep binnenkort zijn baan in een kledingzaak in Winschoten op te kunnen zeggen om zich volledig te kunnen richten op het maken van muziek. Met onderstaande video maakte Pieter al veel indruk. Hij zingt daarin het liedje Altijd Heb Ik Je Lief van Clouseau en zelfs de Belgische groep was onder de indruk van het resultaat.

Pieter van der Zweep auto-ongeluk

Pieter van der Zweep kwam recent ook nog minder goed in het nieuws. De zanger had een auto-ongeluk gehad nadat hij een optreden had gehad. In een bocht op de A6 bij Hilversum had het flink geregend en was de weg behoorlijk glad geworden. De auto van Pieter glipte vervolgens weg, waarna de auto in tegenovergestelde richting op de rijbaan terecht kwam. Zowel Pieter als zijn vriend raakte niet gewond. De auto was wel total-loss.

Pieter van der Zweep is te volgen via Instagram, Facebook en Twitter.