Sterren op TV
Pieter Braun

Auteur: Senna Reimink

Datum: 15 februari 2016

Laatst Geüpdatet: 15 februari 2016

Pieter Braun gaat voor goud

Pieter Braun is weliswaar nog maar 23 jaar jong, maar heeft al bewezen over een bijzonder talent te beschikken. De in Terheijden geboren sporter moet Nederland in de zomer van 2016 aan een gouden medaille helpen.

De meerkamper heeft zich al gekwalificeerd voor de Olympische Spelen in Rio de Janeiro. Pieter Braun bouwt al jarenlang aan zijn droom. Als negenjarig jongetje verscheen Pieter bij Atletiekvereniging SPRINT in Breda.

De afgelopen zes jaar heeft deze hunk veel moeten doen en laten om de echte top te halen. Op het nationaal Olympisch trainingscentrum in Papendal begon hij in 2010 aan een lange weg, die geresulteerd heeft in deelname aan de Olympische Spelen.

Pieter, die zelfs zijn studie beëindigde om zich volledig op atletiek te kunnen richten, is meerdere keren per dag te vinden in het trainingscentrum in Papendal. Alles om zijn droom te kunnen realiseren.

Pieter Braun gekwalificeerd voor de Olympische Spelen

Al in de lente van 2015 slaagde Pieter erin om zich te kwalificeren voor de Olympische Spelen van 2016. Doordat hij er in slaagde om achtste te worden tijdens het officieuze wereldkampioenschap meerkamp in Oostenrijk, was de sporter direct zeker van zowel de Olympische Spelen als de wereldkampioenschappen in Peking en de Europese kampioenschappen onder 23 in Estland.

 

 

Pieter Braun, goud op het EK

Het EK onder 23 in Estland werd nog in de zomer van 2015 afgewerkt. Pieter had daar alle kans om zijn kwaliteiten te tonen en ging er uiteindelijk vandoor met goud. We kunnen dan ook wel stellen dat 2015 een top jaar was voor Pieter en in 2016 kunnen we tijdens de Olympische Spelen allemaal genieten van zijn verrichtingen.

Wil jij Pieter volgen op weg naar de Olympische Spelen? Dat kan via Instagram en Twitter.