Sterren op TV
Pieter Berry Idols

Auteur: Senna Reimink

Datum: 20 februari 2017

Laatst Geüpdatet: 19 oktober 2022

Pieter Berry en Thom van Dongen in Idols

Pieter Berry en Thom van Dongen hebben aan Idols 2017 deelgenomen. De jongelingen wisten de jury alleen niet te overtuigen tijdens de auditieronde.

Pieter Berry nog net te jong voor Idols

Pieter Berry is met vijftien jaar misschien wel de jongste deelnemer aan Idols 2017. Ambitieus is de zanger uit Wijchen in ieder geval wel. Hij wil namelijk een echte entertainer worden en dat doet Pieter al van jongs af aan. “Ik wil mensen gewoon laten genieten”, vat hij zijn droom samen. Entertainen doet hij niet alleen met zijn stem, maar ook met zijn dansmoves.

Tijdens zijn auditie zong Pieter het nummer Freedom van Beyoncé. “Er is te veel racisme in de wereld en dat moet gewoon stoppen. Hiermee wil ik dan ook een statement maken.” De auditie van Pieter Berry zorgde voor verdeeldheid bij de jury. Twee keer een ja en twee keer een nee zorgde ervoor dat hij niet door ging. De boodschap was wel duidelijk van alle juryleden: hard doorwerken en over een paar jaar opnieuw proberen.

Thom van Dongen als gastheer bij Idols

Thom van Dongen houdt van aandacht en meldt zich bij Idols. “Ik wil graag mijn stem laten horen”, is zijn duidelijke beweegreden om mee te doen aan de talentenjacht. De achttienjarige student tot gastheer uit Oosterhout verwachtte dat zijn opleiding hem kon helpen tijdens de auditie. “Je leert op een goede manier staan en jezelf te presenteren. De jury gelijk een hand geven is al iets waardoor je net een streepje voor hebt.”

Thom heeft ook nog eens negen jaar zangles achter de rug en in musicals gespeeld. “En nu wil ik Idols winnen.” Dat zat er alleen niet in. De jury vond zijn stem, uitspraak en ritme niet in orde, waardoor het avontuur van Idols voor Thom van Dongen na de audities al voorbij was.