Sterren op TV

Auteur: Senna Reimink

Datum: 3 augustus 2021

Laatst Geüpdatet: 3 augustus 2021

Pien Verpaalen is de vrouw van cabaretier Bert Visscher

Bert Visscher is een bekende Nederlandse cabaretier. De cabaretshows van Visscher kenmerken zich door diverse kostuums, vreemde typetjes en boze tirades. Bert Visscher is getrouwd met Pien Verpaalen.

Hij werd in 1960 geboren in Groningse dorpje Foxhol. Visscher werd geboren als zoon van Kees en Jenny Visscher. Hij heeft ook een oudere broer. Zijn vader was bekend in Groningen als schrijver en verhalenverteller. Visscher verhuisde met zijn familie naar Veendam en hij volgde het havo op de Winkler Prins Scholengemeenschap. Nadat hij zijn middelbare school diploma op zak had, besloot hij de Pedagogische Academie te gaan volgen. Na twee jaar als leraar voor de klas te hebben gestaan, besloot Visscher te stoppen en hij ging vervolgens aan de slag als freelance medewerker bij Radio Noord.

Inhoudsopgave

Cabaretgroep

In 1977, in het laatste jaar van de middelbare school, richtte Visscher samen met vier anderen een cabaretgroep op genaamd ‘Filter’. De groep deed het aanvankelijk vooral in het oosten van het land erg goed, maar in 1981 brak de cabaretgroep pas echt door door hun deelname aan het Camerettenfestival. Visscher ontving tijdens deze wedstrijd de persoonlijkheidsprijs. In 1983 stopt de cabaretgroep Filter voorgoed.

Solovoorstelling

In 1984 verschijnt Visscher voor het eerst op het toneel met zijn solovoorstelling genaamd ‘Desnoods geblinddoekt op één been’. Zijn shows bevatten diverse liedjes en conferences en zijn altijd opgebouwd in de vorm van een soort verhaal. Wat ook opvallend is, is dat Visscher altijd rode schoenen draagt. Dit doet hij sinds zijn show Fijne Nuances. In 2007 wordt Visscher tot Ridder in de Orde van Oranje-Naussau benoemd.

Presentator radio- en televisieprogramma’s

Visscher is niet alleen een liefhebber van op de planken staan, maar hij houdt zich ook bezig met presenteren. Zo was hij onder andere presentator van het radioprogramma van de KRO: Liefdeslijn. In 1995 is hij te zien in het muziekprogramma Poggibonsi op VARA. Daarnaast was Visscher ook regelmatig te zien in het programma Kopspijkers.

Bert Visscher heeft een relatie met Pien Verpaalen

Bert Visscher is in 2013 met zijn grote liefde Pien Verpaalen getrouwd. De twee hadden toen al 13 jaar een relatie. Bert en Pien leerden elkaar kennen in de Stadsschouwburg van Groningen, waar Pien stage liep en na haar studie bleef werken. ,,Toen hij op een gegeven moment als een verzopen kat met een bosje bloemen voor de deur stond, smolt ik”, vertelde ze aan Margriet. Het stel heeft samen een zoon, genaamd Mink. Pien Verpaalen is werkzaam als vormgeefster en ontwerpster. Het stel zit er financieel warmpjes bij. Al in 2008 schatte Quote het vermogen van de cabaretier in op 3,5 miljoen euro.