Sterren op TV
Petra, Astrid, Kees, Jürgen en Jeanne

Auteur: Senna Reimink

Datum: 28 oktober 2017

Laatst Geüpdatet: 24 december 2022

Petra, Astrid, Kees, Jürgen en Jeanne in Ik Vertrek naar Hessen

Zussen Petra en Astrid, hun echtgenoten Kees en Jürgen en moeder Jeanne doen mee aan Ik Vertrek. Het vijftal woont eigenlijk prima in Brabant, maar heeft tegelijkertijd ook een droom. Het liefst willen ze een pension beginnen in Duitsland. Als ze een geschikte locatie vinden in Hessen, besluiten ze eindelijk de stap te maken. In Ik Vertrek zien we dat de vijf het echter helemaal niet zo makkelijk hebben in Duitsland.

Inhoudsopgave

Zussen Petra en Astrid in Ik Vertrek

Petra van der Zee en Astrid van Campenhout hadden het prima naar hun zin in Brabant. Toch hebben ze in Ik Vertrek besloten om Nederland achter zich te laten voor een nieuw avontuur in Duitsland. In Duitsland kwamen de zussen toen ze jong waren erg vaak. Hun vader nam ze stevast mee op vakantie naar het land. Nu vele jaren later hebben ze in het dorpje Germerode in de deelstaat Hessen een pension met bar en restaurant gekocht voor 120.000 euro. Het geld is afkomstig van hun moeder Jeanny, die ook meegaat naar Duitsland. Het pension is vernoemd naar de vader van Astrid en Petra. Met de naam ‘Zum Wilhelm’ willen ze hun vader, die zestien jaar geleden is overleden, toch een beetje eren.

Astrid kan zich de uitjes met haar vader nog goed herinneren. “Ik was acht jaar toen ik voor het eerst in Duitsland kwam. Ieder jaar weer gingen we daar naar toe, een klein dorpje in Beieren, mijn oom woonde daar ook. Elke keer kreeg ik het gevoel ‘ik kom thuis'”, vertelde Astrid al aan BN/De Stem. Dat ze terecht zijn gekomen in Ik Vertrek, is wel verrassend te noemen. Twee jaar geleden gingen ze toevallig op visite bij een emigratiebeurs waar ze bij een stand van het programma een briefje inleverden. Met succes dus.

Kees, Jürgen en Jeanne mee naar Duitsland

Petra en Astrid gaan het pension in Duitsland niet alleen met hun tweeën opbouwen. Ook echtgenoten Kees en Jürgen gaan mee, terwijl moeder Jeanne vanwege de gezelligheid ook niet achter wil blijven. De echtgenoten zullen echter pas naar het pension vertrekken, zodra het verbouwd is. Tot die tijd zullen Petra en Astrid het met elkaar uit moeten houden, al is dat best nog een klus gezien de zussen nu wel heel vaak samen zijn. Toch hebben ze maar één doel voor ogen; het opbouwen van een pension. “Dat idee van een pension komt niet zomaar ergens vandaan. Jürgen en ik hielden altijd al van koken en Petra had een bed & breakfast in Wagenberg. Wij brengen de Brabantse gezelligheid in ons dorpscafeetje”, vertelde Astrid.

Hoe is het nu met Astrid en Petra?

Astrid en Petra zijn inmiddels de trotse eigenaressen van een geopend pension in het Duitse Hessen. Op 1 mei 2017 waren de eerste gasten welkom in het pension. Ondanks dat Petra en Astrid het in het begin best wel eens moeilijk met elkaar hadden, kunnen ze nu vol trots terugkijken op hun avontuur.