Sterren op TV
Peter Pannekoek

Peter Pannekoek, de huiskomediant van DWDD

Peter Pannekoek is dé man die je aan het lachen krijgt, altijd en overal. De stand-upcomedian timmert al jaren aan de weg, maar zag zijn carrière als een raket de lucht in schieten toen hij er in 2006 vandoor ging met de eerste prijs bij het Amsterdams Kleinkunst Festival Comedyconcours. Vanaf dat moment is Peter Pannekoek overal en nergens te vinden. En dat niet alleen als comedian.

Peter Pannekoek bij De Wereld Draait Door

Pannekoek gaat namelijk ook als tekstenschrijver door het leven. Onder andere Dit was het nieuws, Koefnoen en The Daily Show kregen al gauw hoogte van het talent van Peter voor schrijven en hadden wel een taak liggen voor de veelzijdige grappenmaker. Ook was er bij 3FM en Radio 538 plek voor Peter voor een column.

De zoon van de in 2003 overleden regisseur Jop Pannekoek kunnen we ook kennen van het Nederlandse gezelschap van stand-upcomedians Comedy Train. Sinds 2007 is Peter één van de leden van het gezelschap waartoe ook comedians als Jandino Asporaat, Hans Teeuwen en Theo Maassen behoren.

Sinds september 2014 zien we Peter wekelijks terug bij De Wereld Draait Door. In dat televisie-programma verzorgt Pannekoek zijn eigen wekelijkse stand-up rubriek. Zijn optredens als huiskomediant van DWDD zijn hier te vinden. Peter sluit in het programma iedere week op vrijdag af met een showtje.

Heet Peter Pannekoek écht Peter Pannekoek?

De vraag die regelmatig voorbij komt, is: ‘Wat is nou eigenlijk de echte naam van Peter Pannekoek?’. De comedian, die in een interview met Metro eens aangaf zijn vak gekozen te hebben toen hij Theo Maassen bezig had gezien, blijkt zijn beroep als grappenmaker gewoon onder zijn werkelijke naam te beoefenen. In 2015 en 2016 ging Peter zalen in heel Nederland af voor zijn voorstelling Zacht van binnen.

Niets meer missen van Peter Pannekoek? Volg hem dan via Facebook en Twitter.