Sterren op TV
Peter Müllenberg Rio 2016

Peter Müllenberg gaat in Rio voor hoogst haalbare

Peter Müllenberg zorgde al voor de Olympische Spelen van 2016 in Rio de Janeiro voor een uniek moment. Het was voor het eerst in 24 jaar tijd dat een Nederlander erin slaagde om zich te kwalificeren voor de Olympische Spelen. Als het aan de bokser ligt, blijft het daar echter niet bij.

Peter Müllenberg op de Olympische Spelen

De 28-jarige Peter Müllenberg is tijdens de komende Olympische Spelen een debutant. De sporter, die in de afgelopen periode al langsging bij onder andere NOS Langs de Lijn, BNR Nieuwsradio en het Zapp Weekjournaal om te praten over zijn deelname aan het olympische toernooi, lijkt echter niet van plan om af te reizen naar Brazilië om op zijn lauweren te rusten.

De bokser slaagde er in april van 2016 in om een Olympisch ticket te veroveren in de klasse tot 81 kilo. In Turkije was de in Almelo geboren sporter te sterk voor Mehmet Nadir Ünal. Hennie van Bemmel, de coach van de bokser, heeft vertrouwen in Peter tijdens de Olympische Spelen in Rio de Janeiro. “Peter Müllenberg kan een medaille winnen in Rio. Ook goud”, vertelde hij in 2015 tegenover de NOS.

Peter Müllenberg ook soldaat

Müllenberg liet zelf recent aan Helden Online weten te gaan voor het hoogst haalbare: “De Spelen zijn voor mij pas geslaagd als ik in de medailles zit.”

In aanloop naar het toernooi tankte Peter alvast het nodige zelfvertrouwen. Müllenberg nam het in het kader van de Eindhoven Boxing Cup, hét bokstoernooi van Nederland waaraan tegenwoordig meer dan 300 boksers meedoen, op tegen Imam Khataev, Grotty en Patrick Allen Cripp. Alle drie de wedstrijden won hij met 3-0.

Peter Müllenberg gaat komende zomer weliswaar naar Londen, maar is in het dagelijks leven ook gewoon soldaat. Müllenberg is in Stroe namelijk werkzaam als chauffeur wissellaadsysteem bij de landmacht. In 2014 werd Peter militair wereldkampioen in de klasse tot 81 kilogram. Daarvoor deed hij al twee keer mee aan de klasse tot 75 kilogram. In 2010 pakte hij de zilveren plak en in 2011 ging Peter Müllenberg er met goud vandoor.

Peter Müllenberg is te volgen via Instagram, Facebook en Twitter.