Sterren op TV
Penelope Keith Verborgen Dorpen presentatrice actrice

Auteur: Senna Reimink

Datum: 29 mei 2017

Laatst Geüpdatet: 29 mei 2017

Penelope Keith is actrice en presentatrice Verborgen Dorpen

Penelope Keith is actrice en de presentatrice van Verborgen Dorpen. In Nederland hebben we nog niet gek veel van deze alleskunner gehoord, maar mede door Omroep MAX komt daar nu verandering in. Naast Hidden Villages heeft deze 77-jarige dame echter al veel meer gedaan in haar carrière.

Penelope Keith presentatrice Verborgen Dorpen

Omroep MAX heeft Verborgen Dorpen naar Nederland gehaald. In het programma worden we meegenomen naar bijzondere dorpen in Groot-Brittannië. Voor het programma, waarbij Penelope Keith degene is die ons overal mee naartoe neemt, is er flink ingezoomd op Groot-Brittannië.

We zien precies wat de dorpen nou zo speciaal maakt en wie de inwoners van deze verborgen dorpen zijn. Ook geven we een kijkje in hoe de toekomst van het dorp er mogelijk uit komt te zien en hoe het dorp er in het verleden uitzag.

Carrière Penelope Keith

Penelope Keith heeft er al een hele carrière op zitten. Deze alleskunner werd in 1940 geboren en begon in de vroege jaren ’70 te bouwen aan haar carrière als bekendheid. Zo was ze onder meer te zien in programma’s als The Avengers, Wild, Wild Women en The Army Game. Vanaf 1975 begon Penelope Keith echt bekend te worden toen de BBC sitcom The Good Life begon, waarin ze de rol van Margo Leadbetter op zich nam. Het leverde haar zelfs een BAFTA award op.

Sindsdien verscheen ze in nog veel meer sitcoms, maar ging ze ook andere dingen doen. Ze had een rol in Spider’s Web en won voor haar optreden in The Norman Conquests een BAFTA award voor beste actrice. Ook is ze de verteller van de Teletubbies. Hidden Villages, in Nederland bekend onder de naam Verborgen Dorpen, is één van de meest recente programma’s waaraan Keith gewerkt heeft. In juni 2016 presenteerde ze ook Penelope Keith at Her Majesty’s Service.