Sterren op TV
Paulien Huizinga Perfecte Plaatje

Auteur: Senna Reimink

Datum: 27 oktober 2016

Laatst Geüpdatet: 27 oktober 2016

Paulien Huizinga schiet het Perfecte Plaatje

Paulien Huizinga keert in het Perfecte Plaatje terug op televisie. Jarenlang was ze te zien als presentatrice van diverse showbizz-programma’s, maar de laatste jaren legt Huizinga zich vooral toe op fotografie. In het RTL 4-programma het Perfecte Plaatje laat ze samen met zes andere Bekende Nederlanders zien wat hun grote passie is.

Paulien Huizinga is inmiddels 45-jaar en kan terugkijken op een rijke carrière. Tot een paar jaar terug was ze wekelijks te zien op televisie, maar inmiddels besteedt ze meer aandacht aan fotografie. Dit is voor haar niet alleen een hobby of een passie, het is ook haar werk. Waar ze vroeger zelf als model poseerde voor de camera, staat Huizinga nu zelf vaak achter de camera om een model vast te leggen op de gevoelige plaat.

Paulien Huizinga in Het Perfecte Plaatje

Paulien Huizinga neemt deel aan Het Perfecte Plaatje, het nieuwe programma van RTL 4. Hierin gaat Paulien de strijd aan met zes andere Bekende Nederlanders. Het Perfecte Plaatje is dus een programma, dat gepresenteerd wordt door Tijl Beckand, met een wedstrijdelement. Kim Feenstra, Marco Borsato, Humberto Tan, Winston Gerschtanowitz, Ruud Feltkamp en Heleen van Rooyen zijn haar concurrenten. Iedere week krijgen ze een nieuwe opdracht en uiteraard dient de foto zo fraai mogelijk vastgelegd te worden. Na de opdracht worden de foto’s beoordeeld door de jury, bestaande uit William Rutten en Cynthia Boll. De winnaar wacht een fraaie prijs, namelijk een fotoreportage in National Geographic.

Paulien Huizinga als model en presentatrice

Paulien Huizinga was voordat zij fotografie ontdekte model en presentatrice. Paulien werd in 1991 zelfs gekroond tot Miss Nederland, waarna ze het ook nog eens ver schopte tijdens de Miss Universe-verkiezing in Las Vegas. Ze werd twee en dus mocht Paulien Huizinga zich een jaar lang vice-Miss Universe noemen. Daarna kreeg ze natuurlijk veel klussen aangeboden als model en later ontwikkelde Huizinga zich verder tot presentatrice.

Zo deed ze voor RTL het programma Showtime en later stapte ze over naar SBS 6, waar ze Showbiz presenteerde. Daarna deed ze in opdracht van onder andere SBS nog een aantal andere presentatieklussen, maar na haar deelname aan Expeditie Robinson in 2013 was Huizinga niet vaak meer te bewonderen op de televisie. Naast fotografie besteedt ze tegenwoordig ook veel aandacht aan haar kinderen. Uit haar eerste huwelijk kreeg ze één zoon. Ook het tweede huwelijk, met miljonair Michiel Mol, was geen lang leven beschoren,  maar samen kregen ze wel een dochter en een zoon.

Volg Paulien Huizinga ook op Facebook en Instagram

Geplaatst door Paulien Huizinga op dinsdag 7 juni 2016

Geplaatst door Paulien Huizinga op zaterdag 27 augustus 2016