Sterren op TV
Paul, Diny, Herman, Ellis, Willem, Rita, Nelis en Annie De wereld rond met 80-jarigen

Paul, Diny, Herman, Ellis, Willem, Rita, Nelis en Annie in De wereld rond met 80-jarigen

Paul, Diny, Herman, Ellis, Willem, Rita, Nelis en Annie zijn te zien in De wereld rond met 80-jarigen. Dennis van der Geest gaat samen met de acht ouderen op pad. Al die ouderen hebben één ding gemeen: Ze zijn nog nooit in het buitenland geweest. Allen hebben ze een wens. Waar de één graag eens het circus van Rusland wil bezoeken, kiest een ander toch liever voor een huskytocht. Hoe heet deze ouderen vergaat, zie je vanaf donderdag 18 mei op SBS6.

Paul in De wereld rond met 80-jarigen

Paul is één van de heren waarmee Dennis van der Geest op pad is geweest. Paul is 77 jaar oud, is gelukkig met zijn vrouw Petra en heeft twee kinderen. De uit Helmond afkomstige Paul lijkt geboren te zijn voor het circus. Het liefst is hij er hele dagen mee bezig en niet voor niets geeft hij kinderen dan ook les op zijn eigen circusschool.

Paul heeft inmiddels ook al een flinke circusverzameling opgebouwd, alleen is er wel één ding wat hij graag nog eens zou willen doen: Het circus in Rusland bezoeken. Of dat erin zit voor deze voormalig clown en postbode gaan we zien in De wereld rond met 80-jarigen.

Diny uit De wereld rond met 80-jarigen

De 82-jarige Diny uit Westervoort wordt omschreven als een lieve dare-devil. Twee jaar terug kreeg Diny een gigantische klap te verwerken. De man met wie ze liefst zestig jaar samen was, kwam te overlijden. Ze draagt hem altijd met zich mee, ook als ze met Van der Geest op pad gaat.

Dat is niet het enige leed dat Diny trof, ze is weliswaar de trotse moeder van drie zoons, maar haar oorspronkelijk ook een dochter. Zij kwam na twee dagen te overlijden. Allemaal gebeurtenissen die Diny meedraagt. In De wereld rond met 80-jarige wil de voormalig verkoopster van onder meer babyspulletjes en lingerie iets liever dan een huskytocht maken.

Herman in De wereld rond met 80-jarigen

Herman is ook te zien in De wereld rond met 80-jarigen. Deze 81-jarige man uit Leeuwarden wordt getypeerd als een ‘nuchtere Fries’. Herman is een rustig persoon, zo gaan we merken. Hij houdt zich graag op de achtergrond, maar heeft wel altijd goed door wat er allemaal om hem heen gebeurt.

Dat is vast iets wat hij heeft geleerd in het leven. Hij moest vroeger tenslotte vijf kinderen in het oog houden. De voormalig werknemer in de de blikfabriek had één grote wens: Parachutespringen. Dat hij aan het avontuur ook nog eens twee goede vrienden heeft overgenomen: Diny en Willem, is ook mooi meegenomen voor Herman.

Ellis in De wereld rond met 80-jarigen

Ellis heeft het allesbehalve makkelijk gehad in haar leven. Haar moeder kwam al op jonge leeftijd te overlijden en haar vader kon niet van de drank afblijven. Het zorgde ervoor dat de nu 78-jarige Ellis uit Utrecht opgroeide in kindertehuizen en lange tijd haar dertien broers en zussen niet zag.

Ondanks al die gebeurtenissen kunnen we wel stellen dat Ellis een positief ingesteld mens is. Ze is daarnaast ook een echte ijdeltuit en in De wereld rond met 80-jarigen hoopt ze eindelijk eens olifanten te mogen wassen.

Willem bekend van De wereld rond met 80-jarigen

Willem is net als Herman een wat rustiger type te noemen. Niet voor nietes wordt Willem omschreven als ‘de stille kracht’. Met zijn 83 jaar is Willem de oudste deelnemer aan het programma. In het dagelijks leven is hij woonachtig in een bejaardentehuis. Daar kwam hij terecht met zijn zieke vrouw, die inmiddels helaas is overleden.

Stilzitten doet Willem echter niet. Het liefst is hij bezig met het verzamelen van koelkastmagneten. De oorspronkelijk uit IJmuiden afkomstige Willem heeft inmiddels al een hele verzameling bij elkaar. Met De wereld rond met 80-jarigen hoopt Willem een helikoptervlucht te maken.

Rita gaat de wereld rond

Rita is het van jongs af aan gewend om hard te werken. Ze begon al op jonge leeftijd met werken in de groentezaak van haar vader en zelfs anno 2017 is ze nog altijd aan het werk. De 81-jarige dame uit Huizen is drie ochtenden in de week te vinden in de koffiehoek van het bejaardentehuis.

Ook houdt ze altijd één dag in de week vrij om op haar kleinkinderen te passen. In het verleden was Rita ook als toiletjuffrouw werkzaam in De Meer en de Amsterdam ArenA. Haar grote wens is om het land te zien waar haar geadopteerde kleinkinderen vandaan komen: Colombia.

Nelis wil meelopen met kooiduiker

Nelis is met zijn 76 jaar de jongste deelnemer aan De wereld rond met 80-jarigen. Nelis is geboren en getogen in Amsterdam en dat gaan we ook wel merken in het programma. Alhoewel hij tegenwoordig kan genieten van zijn pensioen, vindt Nelis het fijn om nog altijd aan het werk te zijn.

Net als vroeger is hij dan ook nog graag in de weer met een kwast om de nodige schilderklusjes te doen. De vader van twee zonen hoopt in zijn leven nog eens mee te mogen lopen met een kooiduiker.

Annie in De wereld rond met 80-jarigen

Annie maakt de groep compleet. Je zou het misschien niet verwachten van iemand van 81 jaar, maar Annie zou graag nog eens willen motorrijden. De moeder van één dochter hoopt dat voor elkaar te krijgen in De wereld rond met 80-jarigen. In het dagelijks leven houdt deze Amsterdamse mopperkont zich vooral bezig met legpuzzels maken en shoppen bij de kringloopwinkel. Daarnaast vindt ze het geweldig om zo nu en dan een sigaretje te roken en een wijntje te drinken.