Sterren op TV

Paul de Rook man van Anne Kuik

Paul de Rook is de man van Anne Kuik, een Nederlandse politica namens het Christen-Democratisch Appèl (CDA). Partner Paul is wethouder van de gemeente Groningen, namens de D66. Ze zijn in juli 2018 getrouwd.

Paul de Rook man Anne Kuik

Paul de Rook zag voor het eerst het levenslicht in 1987, in Groningen. Hij studeerde juridische bestuurskunde en internationale betrekkingen aan de Rijksuniversiteit Groningen en bekleedde al op vroege leeftijd bestuursfuncties bij allerlei organisaties. Het kwam dan ook niet echt als een verrassing toen hij in mei 2014 wethouder van de gemeente Groningen werd.

Paul de Rook en Anne Kuik zijn getrouwd

RTV Noord was bij de bruiloft van Paul de Rook en Anne Kuik aanwezig en vroeg daar of dit ‘hét politieke huwelijk van het jaar’ was in Groningen. “Ha, nou, dat weet ik niet. Het is wel mijn huwelijk van het jaar in elk geval”, lachte Paul. En Anne vulde aan: “Het is ons huwelijk. Wat anderen daarvan vinden? Ze mogen vinden wat ze daarvan vinden.” Na de bruiloft in de Nieuwe Kerk in Groningen vertrokken de twee op huwelijksreis naar Italië.

Paul de Rook wethouder Groningen

Toch was het lang niet altijd een sprookje voor de twee, want Anne Kuik moest in de wereld van de politiek wel een stapje terugdoen toen haar partner Paul de Rook wethouder werd. Anne legde uit dat ze ‘speculaties over haar functioneren wilde voorkomen’.

Anne doet politiek stapje terug voor Paul

“De afgelopen vier jaar waren we allebei raadslid. Dat ging prima. Nu moet ik Paul straks controleren op de dingen die hij als wethouder doet. Dat moet je als fractievoorzitter veel meer dan als raadslid. Ik wil het voor zijn dat mensen daarover gaan speculeren. Dat ik schade oploop voordat er ook maar iets aan de hand is. Ik wil de verhoudingen zuiver houden.”

Verder zei ze in het Dagblad van het Noorden nog: “Paul krijgt deze kans. Ik wil hem niet in de weg staan. Andersom zou hij voor mij precies hetzelfde hebben gedaan.” Gelukkig heeft het alles nooit serieuze impact gehad op de relatie en het huwelijk van Anne Kuik en haar man Paul de Rook. Ware liefde overwint alles!

Geplaatst door Anne Kuik op Woensdag 6 september 2017

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door AnneKuikCDA (@annekuikcda)

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door AnneKuikCDA (@annekuikcda)