Sterren op TV

Auteur: Senna Reimink

Datum: 9 september 2020

Laatst Geüpdatet: 15 september 2020

Patty Pam-Pam (Pieter Roberts) in Drag Race Holland

Patty Pam-Pam is te zien in Drag Race Holland. De echte naam van dragqueen Patty Pam-Pam is Pieter Roberts en hij is 34 jaar oud. Hij heeft een tweelingbroer, Paul, die nogal eens met hem verward wordt.

Patty Pam-Pam (Pieter Roberts) in Drag Race Holland

Pieter Roberts komt uit Amstenrade en belandde pas later in het Amsterdamse nachtleven als dragqueen Patty Pam-Pam. Voor de kost doet ze van alles: van het leiden van een potje bingo in een kroeg, tot dansen op podia bij Mysteryland en flaneren in carnavalsoptochten in Brabant en Limburg.

Echte naam Patty Pam-Pam is Pieter Roberts

In 2017 werd Patty Pam-Pam gekozen tot Miss Travestie Holland. Dat is een prijs die wordt uitgereikt door Stichting Pink Promiss, dat zich hard maakt voor het doorbreken van het taboe rond travestie.

Pieter Roberts is overigens een eeneiige tweelingbroer van Paul, en dat levert soms vervelende situaties op voor laatstgenoemde. “Mensen verwarren ons en denken steeds dat mijn tweelingbroer Paul de dragqueen is terwijl hij er niets mee te maken heeft”, benadrukte Pieter al eens in een video voor de BNN. Al heeft Paul er naar eigen zeggen nu geen last meer van: “Ik was meer bang dat mensen hem belachelijk zouden maken.”

Begin 2020 maakte L1 nog een uitgebreide documentaire over Pieter Roberts alias Patty Pam-Pam en zijn familie. Daarin vertelt de hoofdrolspeler onder meer wat het zijn van dragqueen hem zo aanspreekt: “Je doet dingen die je normaal niet kunt doen, als je verkleed bent.”

Patty Pam-Pam in Drag Race Holland

Patty Pam-Pam is één van de dragqueens die meedoen aan RuPaul’s Drag Race Holland, dat wordt gepresenteerd door Fred van Leer. Sommigen zullen Patty al kennen van een kerstvideo die in 2016 wereldwijd keihard viral ging.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Patty Pam-Pam (@pattypampam) op