Sterren op TV
Merel Westrik

Auteur: Senna Reimink

Datum: 2 januari 2019

Laatst Geüpdatet: 29 december 2022

Patrick Maes ex-vriend Merel Westrik

Patrick Maes is de ex-vriend van Merel Westrik. Patrick zit net als Merel zeker niet stil. Terwijl Merel presentatrice is bij onder meer RTL Nieuws, verdient Maes zijn geld als mode-ondernemer. De relatie van de twee werd in oktober 2012 naar buiten gebracht. Voordat Merel samen was met Patrick, stond Sebastiaan Meijer van de NOS aan haar zijde. Lang waren de twee samen, maar hun relatie ging uiteindelijk toch over.

Patrick Maes ex-vriend Merel Westrik

Patrick Maes is de ex-vriend van Merel Westrik. Patrick en Merel waren sinds 2012 samen en de presentatrice weet nog goed hoe ze verliefd op Patrick is geworden. Zijn geur deed haar betoveren, zo gaf ze toe aan Libelle. “Ik had een paar keer koffie gedronken met ‘m. Ik nam afscheid, rook in z’n nek en ik dacht… dit is hem. En toen werd ik verliefd”, zo weet Merel nog goed.

Merel Westrik is dolgelukkig met haar Patrick Maes en het valt zeker niet uit te sluiten dat de twee in de toekomst nog voor een kind gaan. In 2017 was Merel heel open over haar kinderwens tegenover Vriendin. Ze vertelde daarin dat ze het idee heeft dat ze een leuke tante is voor de kinderen van haar zus Amber. “Ik help met hun kinderfeestjes, ze blijven weleens logeren, het is leuk om ze te zien opgroeien en ik probeer mijn zus ook echt te helpen.”

Merel Westrik kinderen

Zelf wil ze ook ooit nog kinderen. “Nou, ik ben ‘pas’ 37! Ik ben er wel nieuwsgierig naar, maar ik heb er ook geen haast mee. Het lijkt me te gek om mee te maken en ik kan me ook niet voorstellen dat ik het nooit zal mee­ maken”, zo gaf ze toe. “Tegelijkertijd is het natuurlijk het allergrootste besluit van je leven, dus ik vind dat je daar wel de tijd voor mag nemen.”

Merel Westrik heeft niet het idee dat het erg is als ze een oudere moeder wordt. “Zelf ben ik mijn moeder alleen maar leuker gaan vinden naarmate ze ouder werd. Volgens mij is het dus juist een zegen voor het eventuele kind dat ik later ga krijgen, dat ik wat ouder zal zijn. Bovendien is mijn vriend sportief dus dat scheelt: ik kan ze voorlezen, hij kan lekker actief met ze doen!” Voor nu wonen Merel en Patrick samen met hond Mutley in Amsterdam.

Niet meer samen

Merel maakte in augustus 2019 bekend dat ze alweer een tijdje vrijgezel is. Wat de reden is van de breuk is niet bekend, wel blijken de twee nog prima met elkaar door één deur te kunnen. Merel heeft de breuk lange tijd voor zichzelf gehouden. “Dat weet bijna niemand, omdat ik liever niet over mijn privé-leven praat. Hij is nog steeds mijn allerbeste vriend.”