Sterren op TV
Patricia Kamp Het Beste Voor Je Kind

Patricia Kamp van Het Beste Voor Je Kind

Patricia Kamp geeft in Het Beste Voor Je Kind haar visie op het opvoeden van kinderen. Patricia en Paul Kamp voeden hun kinderen namelijk thuis op, ze gaan niet naar school. Hiervoor moesten ze zelfs uitwijken naar het buitenland.

Patricia Kamp in Het Beste Voor Je Kind

Patricia Kamp vertelt in Het Beste Voor Je Kind dat het in haar ogen niet nodig is om kinderen naar school te sturen. Ze voedt haar vijf kinderen liever zelf op met haar man Paul en voorziet ze ook van onderwijs. Paul zorgt voor de baby van nog geen jaar, terwijl Patricia de andere vijf kinderen voor haar rekening neemt. Om rond te komen runnen ze een naschoolse opvang. Dat doen ze drie keer in de week in Rotterdam. Ook hier helpen de kinderen bij. Ze hebben de stichting Sonshine opgericht en met Sonshine Jeugdwerk vangen zij in de Rotterdamse wijk Pendrecht 140 kinderen op.

Omdat de kinderen niet naar school gaan worden ze door Patricia en Paul al gelijk bij het huishouden betrokken. Op die manier leren ze niet alleen de huishoudelijke taken, zoals het stofzuigen of het bakken van een ei, maar bijvoorbeeld bij het doen van de boodschappen leren ze ook om te rekenen. Moeder Patricia geeft één van haar jonge kinderen bijvoorbeeld de opdracht om vier pakken sinaasappelsap te halen. Weer een ander kind moet uitrekenen wat de prijs van één ui is. Volgens Patricia en Bart is dat goed voor de ontwikkeling van de kinderen. Als ze op hun achttiende uit huis gaan zijn ze volgens vader Bart niet volmaakt, maar weten ze wel hoe het werkt.

Patricia naar het buitenland met de familie

In Het Beste Voor Je Kind is te zien hoe Patricia en Paul de kinderen in Rotterdam opvoeden. De familie heeft echter een tijd niet in Nederland kunnen wonen. De Rotterdamse wethouder Hugo de Jonge van het CDA was van mening dat thuisonderwijs niet kon. Kinderen hebben recht op goed onderwijs en dat kun je niet krijgen als je niet naar school gaat. Wellicht zit hier een kern van waarheid in. Zo gaf Patricia in Het Beste Voor Je Kind aan dat als zij haar kinderen les geeft, er voor de lesstof drie kwartier wordt voorgeschreven. Patricia is binnen een paar minuten echter al klaar. “Omdat ik dan alles al gezegd heb.”

Door het verbod van De Jonge besloot de familie Kamp om Nederland te verlaten, omdat zij niet geloofden in een goede afloop van eventuele gesprekken met De Jonge. Daarom pakte de familie Kamp hun koffers en vertrok de christelijke familie naar Ierland. Inmiddels zijn ze weer terug in Nederland en proberen ze in Het Beste Voor Je Kind aan Nederland te tonen dat thuisonderwijs succesvol kan zijn.