Sterren op TV
Patricia Heel Holland Bakt

Auteur: Senna Reimink

Datum: 15 augustus 2016

Laatst Geüpdatet: 8 oktober 2022

Patricia Janssen pittig en vol passie in Heel Holland Bakt

Patricia Janssen doet in Heel Holland Bakt een gooi naar de beste thuisbakker van Nederland in 2016. De halve Siciliaanse omschrijft zichzelf als pittig en haar bakken gaat gepaard met emotie. Dat belooft dus een felle strijd te worden in Heel Holland Bakt!

Bakken meer dan hobby voor Patricia

Voor Patricia Janssen is bakken meer dan een hobby. Met een Siciliaanse vader en Nederlandse moeder werd ze ruim veertig jaar geleden geboren in Arnhem. Inmiddels woont ze in een zeer rustige en natuurrijke omgeving in Venray. Patricia is acht jaar getrouwd met Rob en heeft drie kinderen. Bij het introductiefilmpje voor Heel Holland Bakt maakt Patricia duidelijk dat ze bewust heeft gekozen om thuis te blijven. “Mijn moeder was ook thuis toen ik klein was. Ik wil kunnen genieten van mijn kinderen en hun op zien groeien. Dat zou ik nooit willen missen.”

Inhoudsopgave

Patricia temperamentvol en fel in Heel Holland Bakt

En tussendoor bakt Patricia zich dus suf. De brunette schat in dat ze zo’n veertien uur per week bakt. En wie mag dat allemaal opeten? Inderdaad, de kids! Oppassen is dat wel, want haar kinderen hebben diverse voedselallergieën. Het maakt Patricia als kok natuurlijk wel extra creatief om iedere keer weer wat leuks, moois, verrassends en vooral lekkers te maken! “Ze vinden het geweldig en ze staan vooral te wachten tot er iets lekkers wordt aangediend.” Toch blijkt Patricia ook streng te zijn, dus we mogen nog wat verwachten in de tent van Heel Holland Bakt. Een ferme ‘basta’ klinkt er als één van de kids stiekem nog een extra lekkernij pakt. Helemaal stil qua werk zat ze overigens niet, want met Taartatelier Millefiori was ze haar hobby en werk aan het combineren. Sinds dit voorjaar is de Taartatelier echter gesloten.

Siciliaanse achtergrond helpt Patricia in HHB

“Mijn vader is Siciliaans. Het flamboyante en passie-achtige zit wel in mij. Ook dat babbelzieke”, lacht ze. “Temperamentvol en af en toe wat fel. What you see is what you get, want ik wind er geen doekjes om.” Ze switcht moeiteloos door haar talen, want ze spreekt namelijk ook veel talen. Dat komt goed uit, aangezien Patricia zeer graag reist. “Maar er zijn soms ook wat scherpere kantjes. Die zijn de afgelopen tien jaar wel wat afgenomen, maar ik ben wel pittig.” En dat is dus volgens Patricia zelf vooral te zien wanneer ze aan het bakken is. “Bakken voor mij gaat gepaard emotie. Als ik aan het bakken ben is het ook wel als er een los projectiel is afgegaan. Mijn creativiteit een uitlaatklep te geven.” En daarmee kan Patricia dus wel uit de voeten bij Heel Holland Bakt.

Heel Holland Bakt vraagt creativiteit

Want creativiteit wordt er gevraag door de altijd strenge juryleden. “Ik vind het leuk om mee te doen, dan wil je ook heel graag winnen.” En dat fanatisme zal dus nodig zijn om de beste thuisbakker van Nederland 2016 te worden. Wij zijn ook vooral benieuwd of de ‘uitbarstingen’ van Patricia in Smaakt Naar Meer te zien zullen zijn. Doordeweeks krijgen we tenslotte een nababbel van iedere uitzending van Heel Holland Bakt. En daarin zullen we vast ook Patricia extra leren kennen.