Sterren op TV
Oumnia Guigui The Voice of Holland TVOH

Auteur: Senna Reimink

Datum: 27 oktober 2016

Laatst Geüpdatet: 18 augustus 2023

Oumnia Guigui in The Voice of Holland

Oumnia Guigui is te zien in The Voice of Holland. Deze jongedame timmert al enige tijd aan de weg als zangeres, maar een echte doorbraak bleef tot op heden uit. Wel geeft ze al zangles en heeft ze al regelmatig op het podium gestaan in het theater. Ook het conservatorium maakte al kennis met het talent van de tegenwoordig in Enschede woonachtige Oumnia.

Inhoudsopgave

Oumnia Guigui in TVOH

Oumnia Guigui is één van de kandidaten aan The Voice of Holland seizoen zeven. De jongedame kwam in de tweede aflevering voorbij en legde even haarfijn uit wat muziek voor haar betekent. “Mijn leven draait om muziek, dat alles is wat ik doe en alles wat ik wil doen. Omdat dat is waarvoor ik leef, het is mijn passie”, aldus de 21-jarige jongedame. En alhoewel het zevende seizoen bol van oude bekenden staat, gaat dat in het geval van Oumnia Guigui niet echt op. Ze heeft weliswaar al de nodige zanglessen gegeven, maar heeft zeker niet de bekendheid waar kandidaten als Dilana Smith en Nikki Kerkhof wel al over beschikken.

Toch wist Oumnia met haar uitvoering van Good God van Anouk de coaches te overtuigen van haar kunnen. Zowel de stoel van Sanne Hans als de stoel van Waylon draaide om. De keuze van Guigui viel uiteindelijk op laatstgenoemde. “De reden waarom ik hier zit, is voornamelijk omdat ik iets wil toevoegen aan iemands carrière. Er zijn er een heleboel die al geweldig kunnen zingen en dat kun jij ook, alleen ik merk aan jou dat je nog iets zoekt. Je zoekt nog ergens naar wat het dan moet worden en wat het dan moet zijn. En ik zou daar heel graag met jou aan willen werken”, vertelde Waylon.

Oumnia Guigui in de Battles

Oumnia Guigui kreeg in de battles van het zevende seizoen van The Voice of Holland een tegenstander voor zich die ze absoluut niet voor zich wilde hebben. “Ik hoop echt, echt heel erg dat ik niet tegen Yerry of Jordan sta”, vertelde Oumnia. Uitgerekend Yerry Rellum werd gepresenteerd als de tegenstander van Oumnia. “Heftig, echt een fantastische muzikant”, omschreef ze Yerry. Het nummer dat het duo mocht gaan zingen, is FourFiveSeconds van Rihanna en Kanye West. Waylon koos Yerry om mee te gaan naar de knock-outs. Oumnia werd vervolgens gestolen door Ali B, wat dan weer ten koste ging van Jane Talany. In de knockouts zong Oumnia het nummer Ain’t Nobody van Felix Jaehn. Ali B nam haar echter niet mee naar de liveshows.

Oumnia Guigui in A Mili

Oumnia Guigui heeft zich in de afgelopen jaren vooral gestort op haar schoolcarrière. Ze studeerde in 2015 af aan de theateropleiding en ging vervolgens aan de slag op het Conservatorium. Tegenwoordig studeert ze dan ook aan ArtEZ Popacademie & MediaMusic te Enschede en daarvoor verhuisde ze ook direct naar die stad.

Dat Oumnia verhuisde, zegt waarschijnlijk ook wel iets over hoe graag ze van zingen haar beroep wil maken. Inmiddels moet ze namelijk meer dan vijf uur in de trein zitten om bij haar familie in Zeeland aan te komen. Guigui zingt anno 2016 ook in een band. Voor A Mili verzorgt ze de backing vocals. In de toekomst hoopt ze ook de backing vocals van grote artiesten voor haar rekening te mogen nemen en aan de slag te mogen als frontvrouw van haar eigen band.

Als je Oumnia niet als zangeres ziet, is de kans groot dat je haar achter haar telefoon aantreft om social media bij te houden. Ook kookt ze graag voor andere mensen.

Oumnia Guigui is te volgen via Instagram en Facebook.

Bekijk de andere deelnemers van Team Waylon uit The Voice of Holland 2016 Stephan Bouwman | Mirelle Komproe | Yerry Rellum | Dilana Smith | Jane Talany | Irene Hin | SaraLee Vos | Pleun Bierbooms | Maik IJpelaar | Jordan Roy | Chirine Aliani