Sterren op TV
Olivia Lonsdale Drank en Drugs

Auteur: Senna Reimink

Datum: 9 juli 2015

Laatst Geüpdatet: 17 augustus 2023

Olivia Lonsdale is het meisje van Drank & Drugs

Olivia Lonsdale is het meisje dat landelijke bekendheid heeft verworven door haar optreden in de muziekclip van Drank & Drugs, de zomerhit van Lil’ Kleine en en Ronnie Flex. Niet alleen het nummer doet het nodige stof opwaaien, maar ook de clip is voor genoeg mensen gespreksstof.

Die gesprekken over de clip van Drank & Drugs gaan dan met name over het meisje van Drank & Drugs. Dat meisje is Olivia Lonsdale en in de clip zie je eigenlijk alleen maar gekke beelden. Zo berijd Olivia Lonsdale een boom en lijkt behoorlijk onder invloed van… drank en… drugs. In de clip van Drank & Drugs, die inmiddels al miljoenen keren bekeken is, is aan Olivia Lonsdale eigenlijk alles fout wat maar fout kan zijn. Een wijde broek met tijgerprint, kauwend op een gumpie en het petje stoer naar achteren getrokken.

Niet het braafste meisje van de klas

Hoewel Olivia Lonsdale een personage vertolkt was ze vroeger zeker niet het braafste meisje van de klas. “Ik was een beetje stout op de middelbare school. Althans, ik was de eerste in de klas die rookte en toen heb ik vervolgens alle mensen die ook wel in waren voor een sigaretje, leren inhaleren”, vertelde ze tegen i-D. “Toen ik op het Geert Groote (vrije school in Amsterdam, red.) zat, sloegen we regelmatig lessen over om in het parkje te blowen. Ik heb ook wel een paar avonden gehad dat we puur voor de spanning – heel naar vind ik dat nu – in de Baarsjes breezers gingen halen om vervolgens daarmee in een vies parkje te chillen en dan werden er weleens dingen gestolen, zoals een portemonnee of een camera van een vriendin.”

Olivia Lonsdale, het mooie meisje van Drank & Drugs

Toch prikken veel mensen door het als asociaal neergezette karakter van het meisje in de clip heen. Olivia Lonsdale heeft namelijk een hartstikke mooi koppie en een korte zoektocht over de sociale media toont aan dat ze allesbehalve een tokkie is. Olivia Lonsdale werkt namelijk voor modellenbureau Models at Work en deed ze een uitdagende fotoshoot voor Lovers en Drifters Club. Maar behalve het modellenwerk lijkt Olivia Lonsdale zich vooral te willen gaan richten op acteren. Natuurlijk had ze een rolletje in Drank & Drugs en is ze daarmee bekend geworden in Nederland als dat meisje van die gekke clip. Maar terwijl Drank & Drugs een grote hit is in Nederland was ze ook te zien in een speelfilm.

Het mooie meisje van Drank & Drugs

In Prins, waarin ook Sigrid ten Napel te zien is, heeft de twintigjarige Olivia Lonsdale een kleine rol gekregen en wellicht is het na het succes in Drank & Drugs wel haar definitieve doorbrak als actrice. Lonsdale speelt in Prins de rol van Demi en zij is de zus van hoofdpersoon Ayoub. De rol kwam voor de in Amsterdam woonachtige schone als een verrassing. “Ik was in Indonesië toen ik via Sam de Jongs (regisseur, red.) vriendin gevraagd werd voor een auditie. Dat deed ik via Skype, maar dat werkte voor geen ruk. Eenmaal terug was er echte auditie. Ik dacht toen nog dat het om een korte film ging, haha.” Wij blijven Olivia Lonsdale in ieder geval in de gaten houden, maar zullen haar altijd blijven herinneren als het meisje van Drank & Drugs.

Olivia Lonsdale Drank en Drugs