Sterren op TV
odette-simons-house-rules

Auteur: Senna Reimink

Datum: 5 oktober 2016

Laatst Geüpdatet: 8 oktober 2022

Odette Simons echte duizendpoot bij House Rules

Odette Simons is als presentatrice en actrice te zien in heel veel programma’s. In het najaar van 2016 is de geboren Rijswijkse streng jurylid van House Rules. Met woonprogramma’s heeft ze al ervaring, want ze debuteerde bij TV Woonmagazine.

Inhoudsopgave

Simons onwijs vaak op televisie

De brunette, al heeft Odette Simons rossige tinten, is met recht een duizendpoot. Je kunt bijna geen programma op televisie verzinnen of ze heeft er wel een rol gespeeld. Mijn Vriendin & Ik, RTL Wintertijd, 24Kitchen, Passion for Fashion, Zigzag, Z@pp Zomerr, Movie Factory en Van Rommelzolder tot Droomhuis. Het zijn zomaar een aantal programma’s waar ze door het beeld huppelde. Voor Odette Simons begon het allemaal bij TV Woonmagazine, want daar liep ze stage tijdens haar studie aan de universiteit van Amsterdam. Na haar studie heeft ze bij een internationaal fotobureau gewerkt en sinds 2003 heeft ze haar eigen bedrijf in art direction, styling en productie voor fotografie, tv en film. Hadden we al gezegd dat Odette Simons een echte duizendpoot is? Want haar activiteiten zijn simpelweg oneindig.

Korte acteercarrière voor Odette

Inmiddels is ze dus uitgekomen bij House Rules, maar voor ze deze rol als jurylid ging bekleden heeft ze ook nog een aardige poging gedaan om actrice te worden. Dat deed ze voornamelijk bij televisieseries, zoals Kind aan Huis, Onderweg naar Morgen, Costa! En Rozengeur & Wodka Lime. Presenteren vond Odette Simons alleen een stuk leuker en daar is ze vervolgens dus mee aan de slag gegaan.

Odette Simons jury bij House Rules

Mode, fashion en wonen is alleen nooit helemaal bij haar verdwenen. House Rules slaat daar natuurlijk op terug voor Odette Simons, waar ze samen met Erik Gutter de jury vormt. In de afgeopen jaren was ze te zien als styliste in Van Rommelzolder tot Droomhuis. Ook is ze sinds twee jaar actief als styling director bij Westwing Home & Living  Webshop. Haar veelzijdigheid is misschien opvallend en het lijkt soms van de hak op de tak. In het Algemeen Dagblad vertelde ze al dat ze simpelweg terug gaat naar haar roots. En dat is werken met kinderen. Zo kwam ze bij ZigZag uit.

“Ik ben stylist, heb mijn eigen bedrijf en zal dat altijd blijven doen. Maar ik roep ook al zo lang dat ik graag een kinderprogramma wil doen. Het is alleen moeilijk om er tussen te komen. Ik was al bezig om zelf een programma uit te werken. Toen werd ik gebeld door de regisseur van Rommelzolder die toevallig een paar afleveringen van ZigZag ging doen. Of ik een screentest wilde doen.” Zo kwam Odette Simons dus weer in een heel andere hoek terecht. In het najaar van 2016 zal ze de jury vormen bij House Rules. Odette Simons moet bepalen welk van de vijf koppels de hoofdprijs krijgt van twee jaar hypotheekvrij leven.