Sterren op TV
Nynke de Jong

Auteur: Senna Reimink

Datum: 21 juli 2015

Laatst Geüpdatet: 17 augustus 2023

Nynke de Jong, de Jan van Halst van Boer Zoekt Vrouw

Nynke de Jong verschijnt op tv als er een seizoen van Boer Zoekt Vrouw loopt. Ze is zelf geen vrouw die een boer zoekt, maar Nynke de Jong schuift aan bij De Wereld Draait door om de aflevering van Boer Zoekt Vrouw te analyseren.

Nynke de Jong is namelijk fan van Boer Zoekt Vrouw, maar eigenlijk is ze in algemene zin dol op televisie kijken. Ze heeft niets voor niets een website getiteld Nynke Kijkt TV. Hier plaatst ze haar verhalen over de televisieprogramma’s die zij kijkt. Boer Zoekt Vrouw is dus één zo’n programma en juist omdat dat programma zo populair is mag Nynke de Jong haar mening over de boeren niet alleen op het wereld wijde web verkondigen, maar ook bij Matthijs van Nieuwkerk aan tafel in DWDD. Voor De Wereld Draait Door analyseert zij de afleveringen en geeft zij in een paar minuten aan welke boer met welke vrouw potentie heeft en welke niet. Overigens doet ze dat niet alleen. Nynke de Jong schuift aan bij Matthijs met Claudia de Breij en Katinka Polderman, maar Nynke de Jong is als analist toch wel de Jan van Halst van Boer Zoekt Vrouw.

Nynke de Jong is gek van wielrennen

Als je denkt dat Nynke de Jong alleen maar Boer Zoekt Vrouw kijkt dan heb je het mis. Ze doet zelfs veel meer dan televisie kijken en erover schrijven. Televisie kijken doet ze namelijk alleen ‘s avonds, zegt ze. Nynke de Jong heeft namelijk geschreven voor NRC.NEXT, 3FM, Viva en de Leeuwarder Courant. Verder heeft ze ook twee boeken geschreven: Vrouw kijkt sport en Vrouw en fiets. Nynke is namelijk ook sportliefhebber. In april 2015 werd het op vrouwen gerichte Pedala gelanceerd, waarvan Nynke de Jong hoofdredacteur is. Pedala is een online en offline platform voor vrouwen die wielerfanaat zijn. Online kunnen ze terecht voor informatie, maar ze kunnen het ook offline ontvangen in de vorm van Pedala Magazine.

Is Nynke de Jong de slimste?

Met haar prettige manier van schrijven heeft Nynke de Jong het inmiddels toch aardig ver geschopt. Ze heeft een mooie carrière en dus kun je wel zeggen dat de Friezin niet op haar achterhoofd is gevallen. Maar, is Nynke de Jong ook de slimste? Dat zal in de zomer van 2015 duidelijk worden, want De Jong neemt mee aan het – tijdens de komkommertijd – populaire quizprogramma De Slimste.