Sterren op TV

Auteur: Senna Reimink

Datum: 13 september 2021

Laatst Geüpdatet: 28 december 2022

Nordin Amrabat is de analist op televisie die zegt waar het op staat

Nordin Amrabat is een voetballer die ook regelmatig op televisie verschijnt om analyses te verzorgen. De Marokkaans-Nederlandse speler is in 1987 in Naarden geboren. Tegenwoordig komt hij als international uit voor Marokko. In zijn jeugdjaren speelde hij echter ook voor Jong Oranje. Amrabat speelde voor verschillende clubs in Nederland, maar ook in andere landen. Dit hij een lange carrière heeft opgebouwd is vooral opvallend omdat hij door Ajax in de jeugd al snel werd teruggestuurd naar de amateurs. Desondanks is hij al meer dan 15 jaar op het hoogste niveau actief.

Inhoudsopgave

Loopbaan als profvoetballer

De loopbaan van Amrabat begon bij FC Omniworld. Die club staat tegenwoordig bekend als Almere City. Na zijn debuut in Almere verhuisde hij naar VVV Venlo in de eredivisie. Daar viel hij op bij verschillende clubs. Uiteindelijk koos hij voor PSV waar hij van 2008 tot en met 2011 speelde. Vervolgens zette hij de stap naar Turkije waar hij voor Kayserispor en Galatasaray speelde. Ook speelde hij in Spanje bij Malaga. Daarna speelde hij in Engeland voor Watford FC, om terug te keren naar Spanje bij Leganes. Tegenwoordig speelt hij in Saoedi-Arabië voor Al-Nassr.

Interlands voor Marokko

Amrabat heeft lang afgewacht waar het gaat om de keuze voor het land waarvoor hij interlands zou spelen. Als jeugdspeler kwam hij al uit voor Jong Oranje en Nederland B, een soort reserve Nederlands Elftal dat enkele jaren bestond. Op advies van Philip Cocu heeft Amrabat lange tijd gewacht tot hij ook voor het Nederlands Elftal zou worden uitgenodigd. Dit kwam er echter nooit van en in 2011 koos hij voor Marokko. Hij speelde in het Olympisch Elftal op de Olympische Spelen van 2012. Ook speelde hij sinds 2011 67 interlands voor het Marokkaans Elftal, onder andere op het wereldkampioenschap.

Leuke weetjes over Amrabat

Nordin Amrabat heeft ook jongere broer die ook profvoetballer is. Sofyan Amrabat speelde onder andere voor FC Utrecht, Feyenoord en Club Brugge. Ze speelden ook al meerdere keren samen in het Marokkaans Elftal. In recente jaren is Nordin meer en meer op televisie te zien als analist bij wedstrijden. Dat deed hij onder voor de NOS en SBS6 tijdens het Europees kampioenschap van 2020 dat in 2021 werd gehouden vanwege de coronapandemie. Momenteel combineert hij televisiewerk met zijn laatste jaren als profvoetballer.