Sterren op TV

Auteur: Senna Reimink

Datum: 18 juli 2021

Laatst Geüpdatet: 16 juli 2021

Noortje Herlaar is de vriendin van Barry Atsma

Barry Atsma is een Nederlandse acteur. Hij werd geboren in Londen in 1972. Atsma bracht zijn jeugd door in veel verschillende landen omdat zijn vader voor het Nederlandse-Britse bedrijfs Unilever werkte. Hij keerde terug naar Nederland om aan de Toneelschool in Utrecht te gaan studeren. Barry Atsma heeft een relatie met Noortje Herlaar.

Inhoudsopgave

De grote doorbraak

Barry’s hoofdrol in de televisieserie Rozengeur & Wodka Lime van 2001 tot 2005 betekende de doorbraak voor hem. Daarnaast was hij ook te zien in de serie Voetbalvrouwen in 2007. Daarnaast maakte Barry ook deel uit van de Toneelgroep Amsterdam, waar hij niet alleen acteerde maar ook regisseerde. Barry begon ook met het acteren in buitenlandse films en series, zoals Hector and the Search for Happiness.

Winnaar Gouden Kalf

In 2009 speelde Barry de hoofdrol in de film Komt een vrouw bij de dokter, de verfilming van het boek van Kluun. Hij ontving voor zijn rol een Gouden Kalf en een Rembrandt Award. Vervolgens speelde hij in meerdere bioscoopfilms, zoals Knielen op een bed violen en Bankier van het verzet. In 2017 vertolkte Barry de rol van Hugo Warmond in de misdaadserie Klem, uitgezonden door BNN-VARA.

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Barry Atsma (@barry_atsma)

 

Relatie met Noortje Herlaar

Barry Atsma is ambassadeur van het Diabetes Fonds en het Wilhelmina Kinderziekenhuis in Utrecht. Daarnaast zet hij zich ook in voor kinderen met syndroom van Down. Samen met zijn vriendin Noortje Herlaar heeft hij een dochter en een zoon. Noortjes Herlaar is een Nederlandse actrice. Uit een vorige relatie met Izaira Kersten heeft Barry Atsma ook twee dochters.

De vonk tussen Barry Atsma en Noortje Herlaar sloeg over tijdens de opnames van Knielen op een bed violen in 2015. Daarna kregen ze een relatie. ,,Ik dacht vanaf het begin van de repetities al: wat ben jij een leuk mens. Maar ik ben blij dat de echte liefde pas na het draaien is opgebloeid”, vertelde Noortje aan Libelle.  ,,Na die eerste paar maanden begonnen mensen te bellen naar de redactie van bepaalde tv-programma’s dat ze ons samen hadden gezien, wij zelf werden telkens gebeld, vrienden werden lastiggevallen – op een gegeven moment waren we daar gewoon klaar mee. Liefde is kwetsbaar, en als buitenstaanders zich ermee gaan bemoeien, is dat niet fijn.” Eerder had Noortje Herlaar een relatie met William Spaaij