Sterren op TV
Noor van Velzen Holland's Next Top Model HNTM

Auteur: Senna Reimink

Datum: 6 september 2016

Laatst Geüpdatet: 7 maart 2017

Noor van Velzen is de jongste in Holland's Next Top Model

Noor van Velzen is met haar leeftijd van zestien jaar de jongste deelneemster aan het negende seizoen van het programma Holland’s Next Top Model. Wellicht is dat ook de reden dat deze jongedame uit HNTM zichzelf op haar social media-accounts Noortje noemt in plaats van Noor.

Noor van Velzen in HNTM

Noor van Velzen doet in 2016 mee aan HNTM en dat is enigszins een verrassing te noemen. Niet alleen is ze met haar zestien jaar nog enorm jong, ook had ze in principe nooit de droom om aan de slag te gaan als model. “Toen ik 14 was, werd ik gescout door een modellenbureau. Maar daar bleef het bij, ze zeiden dat er voor mij geen toekomst in zat. Ik was er helemaal klaar mee”, vertelde Noor in een interview met het Algemeen Dagblad.

De jongedame vond de modellenwereld een wereld voor barbiepoppen en richtte zich zelf volledig op haar schooltijd. Ze ging tenslotte naar het Heerenlanden College waar ze een tweetalige VWO-opleiding volgt. Toch kwam het tot een inschrijving voor Holland’s Next Top Model. “Dat komt omdat ik bij modellenbureau’s heb gezeten en ik was toen en te jong en te klein. Maar nu ben ik zestien jaar, ik ben 1.75 meter. Dus ik dacht: Weet je wat, ik ga het gewoon nog even een keer proberen. Ik heb nul ervaring met modellenwerk”, zo vertelde Van Velzen.

Noor van Velzen heeft droom voor ogen

Noor van Velzen is, naast dat ze dus nog druk bezig is met school, ook nog eens serveerster in een restaurantje. Zodra ze klaar is met haar VWO-opleiding, dan wil Noor aan de slag met de studie Psychologie & Technology in Eindhoven.

Daarnaast wil ze Leerdam graag achter zich laten. “Mocht ik winnen, dan zie ik het als ticket naar de vrijheid. Leerdam is maar een klein dorpje, ik wil de wereld over”, aldus Noor.

Noor van Velzen is te volgen via Instagram en Facebook.