Sterren op TV
Noël van Klaveren turner NOS Rio Live

Noël van Klaveren is talentvolle turner

Noël van Klaveren had zich de zomer van 2016 ongetwijfeld anders voorgesteld. Haar dagelijks leven staat al jarenlang in het teken van de Olympische Spelen, maar uiteindelijk kon ze het toernooi in Rio de Janeiro toch op haar buik schrijven. Een blessure gooide roet in het eten voor Van Klaveren. Gezien haar nog jonge leeftijd, sluiten wij echter niet uit dat deze dame in de toekomst nog een hoop prijzen in de wacht gaat slepen. Voor nu schuift ze regelmatig aan bij NOS Rio Live.

Noël van Klaveren wereldtop op de sprong

De twintigjarige Noël van Klaveren groeide de afgelopen jaren in rap tempo uit tot een van de turntalenten die Nederland rijk is. De in Alphen aan den Rijn geboren Noël was piepjong toen ze op turnen ging, maar wist al gauw indruk te maken. Een van de toernooien waar de turnster van de Oranje selectie echt indruk wist te maken, was tijdens het Europees kampioenschap van 2013 in Moskou. Een prima optreden leverde Noël van Klaveren toentertijd een zilveren medaille op bij het onderdeel sprong. Datzelfde jaar kwam er ook een gigantische tegenslag voor de turnster toen ze te horen kreeg dat haar vader kanker had.

Van Klaveren besloot haar carrière als turner van de eerste plek af te halen en zich te richten op het herstel van haar vader. “Trainen kon ik gewoon niet volhouden, mentaal niet en fysiek niet. Dat was ontzettend lastig”, vertelde Van Klaveren toen aan het ANP. Nadat ze weer aan de slag was gegaan met turnen, volgde weer een tegenslag. Een voetblessure zorgde ervoor dat Van Klaveren enige tijd aan de kant stond, totdat ze in 2015 weer eens kon laten zien wat ze in petto heeft.

Zware enkelblessures voor Van Klaveren

Dat leverde een vierde plek op tijdens het EK. Niet veel later was er een nieuwe blessure voor Noël. Ditmaal werkte haar enkel tegen en koos ze zelfs voor een operatie. Uiteindelijk werkte de enkel toch weer tegen en moest ze in 2016 het Nederlands kampioenschap laten zitten. Gezien het feit dat dat één van de kwalificatiemomenten was voor Rio de Janeiro, kon ze de Olympische Spelen van 2016 op haar buik schrijven.

Noël van Klaveren bij NOS Rio Live

Noël van Klaveren hoeft zich in de zomer van 2016 overigens niet te vervelen. Zo schuift ze regelmatig aan bij NOS Rio Live om te praten over haar collega’s. Daar liet ze tijdens haar eerste optreden weten met gemengde gevoelens op de bank plaats te nemen. “Het is heel dubbel. Het liefst ben je daar”, vertelde de blondine. Mogelijk dat we Noël over vier jaar alsnog zien schitteren op een Olympische Spelen. Haar debuut bij de BZT Show heeft ze er in ieder geval al opzitten. In dat programma liet Van Klaveren de wens van een kind in vervulling gaan door turnles te geven.

Noël van Klaveren is te volgen via Twitter, Facebook en Instagram.