Sterren op TV
Nina Freidher vriendin Youri Mulder

Nina Freidher is de vriendin van Youri Mulder

Nina Freidher is de vriendin van Youri Mulder. De vriendin van de Nederlandse sportanalyticus komt uit Noorwegen en heeft een voorliefde voor het welzijn van anderen. Samen hebben ze twee kinderen. Na zijn verhuizing naar Moss (Noorwegen) zijn Youri en Nina in het huwelijksbootje gestapt.

Vriendin van Youri Mulder kiest voor welzijn

Nina, de vriendin van Youri Mulder, vindt een gezonde leefomgeving belangrijk. Zo is op haar Facebook te lezen dat ze actief is als ‘Mileutherapeut’ bij de gemeente Oslo en werkt ze bij het Grepperød Kinderbeschermingscentrum. Daarnaast is ze ook Programma-adviseur en houdt ze zich bezig met sociale huisvesting bij de gemeente Våler.

Nadat Youri had besloten met zijn geliefde in Noorwegen te gaan wonen, had het stel besloten hun relatie te bezegelen met een bruiloft. Ze hebben samen twee kinderen gekregen: Finn en Alexander. Inmiddels zijn ze al vele jaren gelukkig samen.

Mulder succesvol voetballer; korte trainerscarrière

Als zoon van voormalig voetballer van Ajax en RSC Anderlecht Jan Mulder, kon het eigenlijk niet anders dat ook Youri Mulder in de voetbalwereld terecht zou komen. Youri begon zijn profcarrière in de Eredivisie bij FC Twente, om vervolgens in 1993 te vertrekken naar Schalke 04. Hier beëindigde hij in 2002 zijn loopbaan als voetballer met onder meer de UEFA Cup op zak. Als international van Oranje was hij onder meer bij het bereiken van het EK van 1996 door een cruciale goal tegen Wit-Rusland. Een vaste waarde werd hij echter nooit.

Zijn carrière als trainer was niet heel succesvol, in 2008 en 2009 was hij tijdelijk actief als interim-trainer en assistent bij Schalke 04. Na zijn vertrek duurde het twee jaar voordat hij opdook bij FC Twente, waar hij tot 2015 assistent was

Youri Mulder reisde heen en weer naar vriendin

Als toevoeging aan zijn professionele voetbalcarrière heeft Youri ook gewerkt als sportcommentator op tv en met name als analist werd hij bekend. In de beginjaren van Studio Voetbal was Youri Mulder een vast gezicht aan tafel en ging hij continu de strijd aan met Hugo Borst. Vervolgens heeft hij de voetbaltafels nooit meer verlaten. Dat was soms wel lastig te combineren. Zeker in de periode van Studio Voetbal vertelde hij regelmatig dat hij rechtstreeks uit Noorwegen was komen aanvliegen voor de uitzendingen. Hij kwam dan vanaf zijn vriendin Nina en kinderen.

Nina Freidher, de vriendin van Youri Mulder, is te volgen via Facebook.