Sterren op TV
Nina Den Hartog Idols

Auteur: Senna Reimink

Datum: 17 mei 2016

Laatst Geüpdatet: 17 augustus 2023

Nina den Hartog favoriet voor eindzege Idols

Maak kennis met Nina den Hartog, deelnemer aan Idols 2016. Het achttienjarige zangtalent heeft de stem van een nachtegaal en daarom een serieuze kanshebber om de talentenjacht te winnen. Onder andere haar duet met Yoran de Bont zorgde bij veel kijkers – en de jury – voor kippenvel.

Nina den Hartog in Idols

Idols is zeker niet de eerste talentenjacht waar Nina den Hartog aan deelneemt. Toen ze twaalf was schreef ze zich samen met haar broertje in voor een talentenjacht. Uiteraard was deze talentenjacht niet van de omvang van Idols, maar de intenties waren meteen duidelijk: Nina wil het maken als zangeres.

Ze wil dolgraag haar brood verdienen met het maken van muziek. Door tot de liveshows, samen met zeven andere kandidaten, van Idols door te dringen is Nina den Hartog alvast op de goede weg.

Nina den Hartog luistert zelf weinig muziek

Bij de entree van Nina den Hartog in Idols zorgde ze meteen voor verbazing. Op de vraag van Martijn Krabbé naar welke muziek ze graag luistert kwam ze met het verrassende antwoord: ‘ik luister niet zoveel naar muziek’. Het geeft meteen de bedoeling van Nina aan: ze wil doorbreken met haar eigen muziek.

Want naast zingen kan ze ook goed overweg met de gitaar. Voor Nina de eerste noot had gezongen kwam de tiener wat timide binnen. Als persoon was ze niet overtuigend, maar haar stem was dat des te meer.

Na die eerste auditieronde was het eigenlijk nooit meer een vraag voor de jury of Nina den Hartog de schifting zou overleven. Op Bali blies ze alles en iedereen tot twee keer toe omver. Eerst samen met Yoran, maar daarna ook alleen. Ze zong Addicted To You van Avicii en daar werd iedereen even stil van. Bij de jury was er geen twijfel meer, Nina den Hartog is een serieuze titelkandidaat geworden. Dat vonden ze bij RTL Late Night ook, want Luuk Ikink was zo onder de indruk van haar optredens dat hij via een Skype-gesprek meer over Nina te weten wilde komen.

Volg Nina ook op Facebook, Instagram en Twitter!