Sterren op TV
Nina Broekema The Voice of Holland

Nina Broekema doet mee aan The Voice of Holland

Nina Broekema doet mee aan The Voice of Holland. De Groningse staat geregeld op een podium, maar TVOH werd een nieuwe ervaring. Uiteindelijk lukte het haar niet om de coaches te overtuigen tijdens de blind audition, want de rode stoelen van The Voice of Holland werden niet omgedraaid.

Nina valt op in Beat It

Het is dan we de eerste keer dat Nina aan een grote talentenjacht mee doet, op televisie is de blondine al wel geweest. Twee jaar geleden deed ze mee aan het SBS-programma Beat It. Waarin Gerard Joling en Jan Smit aan de knoppen zaten. Nina Broekema zat in de eerste show, waarin ze het moest opnemen tegen Tessa en Mandy. De drie dames zongen in een supergrote ballenbak.

Viel je af, dan kreeg je een ongekende lading ballen over jee heen. Nina bleek de beste en ontsnapte aan de ballenregen. Dat was ook het geval bij een tweede spel en zo mocht ze een duet zingen met Gerard Joling. Uiteindelijk eindigden zowel Nina als Gerard wel met een lading groene smurrie over zich heen.

Nina Broekema in TVOH

Dit was allemaal dolle pret, maar met The Voice of Holland begint het serieuze werk. Met name in het noorden van het land heeft Nina Broekema de afgelopen jaren al regelmatig haar stem laten horen. Diverse festivals, maar bijvoorbeeld ook een primière avond van Skyfall in haar eigen Hoogezand, waar ze haar eigen versie van het nummer van Adele mocht brengen.

De begin twintiger deed toen ze tien was ook al mee aan Kinderen voor Kinderen. Momenteel werkt Nina in een supermarkt, maar heeft Muziek aan Noorderpoort Kunst & Multimedia gestudeerd. Ze is nu singer-songwriter in een akoestische setting. Op het grote podium van TVOH mocht Nina Broekema haar kunsten laten zien, maar de juryleden kreeg ze niet mee. Geen van de vier coaches besloot te draaien. Na afloop was Nina zelf niet hevig teleurgesteld. “Ik ben blij dat het voor mijn eigen gevoel goed is gegaan, Ik vond het echt superleuk.”

Nina Broekema is ook te volgen op Facebook en YouTube.