Sterren op TV
Nils Krake The Voice of Holland

Nils Krake in The Voice of Holland

Nils Krake doet mee aan The Voice of Holland 2016. De 31-jarige Amsterdammer zong tijdens de blind auditions All I Ask van Adele. Drie van de vier juryleden draaiden en Nils koos voor Guus als coach in TVOH, terwijl Sanne zijn oud klasgenootje was.

Inhoudsopgave

Leonie Meijer als support

Voor zijn deelname aan The Voice of Holland heeft Nils Krake een duidelijk doel. “Als je optredens geeft is het wel leuk als mensen weten dat je bestaat en dat is nu nog niet zo.” Naar de audities had hij een flinke groep vrienden en vriendinnen meegenomen, waaronder ook zijn eigen vriendje Floris. Opvallende naam was echter Leonie Meijer, die in het allereerste seizoen van TVOH als vierde eindigde. “Ik ben mee omdat hij een geweldige zanger is en daar gaat het toch om”, vertelde ze in de talentenjacht. “Hij heeft een hele prachtige warme stem, dat komt echt bij je binnen.”

Nils Krake klasgenoot Sanne Hans

Nils Krake heeft met een boyband meegedaan aan Popstars The Rival. “Maar dat was eigenlijk meer voor de lol. Wel weet ik dankzij dat programma dat zingen is wat ik wil doen.” Krake heeft vervolgens aan de PopAcademy gestudeerd en daar bleek ze in de klas te hebben gezeten met jurylid Sanne Hans.

Nils blijkt zelfs Sanne te hebben rondgereden voor haar eerste tour als haar tourmanager. Het duurde niet lang voor Sanne haar klasgenootje herkende. Ze besloot expres tot het einde te wachten met draaien, Ali B en Guus Meeuwis waren een stuk sneller.

Nils Krake in TVOH

Uiteindelijk koos Nils Krake voor Guus als coach in The Voice of Holland. Meeuwis gaf zelf aan dat hij had gedraaid vanwege de stem, maar wel merkte dat Nils tijdens zijn auditie met alles bezig was behalve het nummer. En daar zit volgens hem dan ook nog veel winst te boeken, waarbij hij de volledige stem van Nils wil ontdekken. Dat zal dus gaan gebeuren richting de battles, om uit te kunnen komen in de liveshows van The Voice of Holland.

In de Battle stond voor Nils Krake niemand minder dan John Vooijs klaar. Voor Krake niet een match die uit de lucht kwam vallen. “Ik dacht het al”, sprak hij tenslotte uit. Nils was onder de indruk van de Blind Audition van John. “Gewoon een mooie stem, hij klinkt heel gecontroleerd, maar heeft ook een heel mooi rauw randje.” Het duo kreeg het nummer Shut Up And Dance van Walk The Moon toegewezen. Daarin kroonde Vooijs zich tot winnaar. Nils Krake mag echter nog hopen op de liveshows. Hij werd tenslotte gestolen door Sanne Hans, zijn voormalig klasgenoot.

Nils Krake is ook te volgen via Facebook, Twitter en Instagram.

Bekijk de andere deelnemers van Team Guus Meeuwis uit The Voice of Holland 2016 CPG | Rachel Kramer | Melany Sharon | John Vooijs | Vannessa Thuyns | Mike Ott | Katell Chevalier | Annemarie Brohm | Stephanie van Rooijen | Thijs Pot | Zoë de Sanders