Sterren op TV
Nikki Kerkhof The Voice of Holland

Auteur: Senna Reimink

Datum: 23 oktober 2016

Laatst Geüpdatet: 7 maart 2017

Nikki Kerkhof in The Voice of Holland na winnen Idols

Nikki Kerkhof doet mee aan The Voice of Holland. Deze zangeres kroonde zich in 2008 tot winnares van Idols, maar is uiteindelijk toch weer van de radar verdwenen. Met haar deelname aan TVOH hoopt Nikki er uiteraard in te slagen om de nodige stoelen omgedraaid te krijgen.

Inhoudsopgave

Nikki Kerkhof Nola in TVOH

Nikki Kerkhof alias Nikki Nola zong tijdens de Blind Auditions van TVOH het nummer Feeling Good van Muse. Eerst vertelde ze echter hoe ze bij de talentenjacht terecht was gekomen. “Ik heb natuurlijk een jaar of acht geleden meegedaan aan Idols. Na Idols mocht ik uiteraard een album opnemen, met nummers als What Did I Do en Bring Me Down. Net voor het uitbrengen van mijn tweede album werden er poliepen bij mij geconstateerd en moest ik dus onder het mes.”

“Na mijn operatie kon ik wel zingen, maar het kostte me heel veel moeite om zelfs een half optreden te doen. Het klonk ook de helft van de tijd niet oké. Daarna ben ik vertrokken naar Australië in de wetenschap dat ik niet meer zou zingen”, vertelde Nikki. In haar muziekcafé in Australië stapte ze echter toch weer het podium op en sindsdien is ze weer verliefd op het zingen. En gelukkig kan ze dat in TVOH nog even blijven doen, want Sanne Hans zorgde ervoor dat Nikki Nola doorging naar de volgende ronde. Miss Montreal bediende de enige stoel die omdraaide voor de Idols-winnares.

Niki Nola in de Battles

Nikki Nola was er tijdens de bekendmaking van de battles niet bij, maar werd via een tablet op de hoogte gehouden wat betreft haar tegenstander. Nikki moest het in de battles opnemen tegen niemand minder dan Kirsten Berkx, die een Blind Audition had neergezet om u tegen te zeggen. “Ze is echt heel goed. Ik denk wel dat ik kans maak, maar het is echt freaking spannend”, zo vertelde Nikki net na de bekendmaking van de battle. Het duo kreeg te horen dat ze het nummer Black Velvet gaan zingen van Alannah Myles. Kirsten kroonde zich tot winnares van de battle, maar Nikki Nola werd ten koste van Chimobi gestolen door Waylon. In de knockouts moest Nikki alsnog naar huis. Met Super Duper Love van Joss Stone wist ze Waylon niet voldoende te overtuigen. Hij koos voor Yerry, Pleun Bierbooms en Romy Weevers.

Nikki Kerkhof in Idols

Nikki Kerkhof koos er in 2007 voor om mee te doen aan Idols. Ze kwam de auditieronde vlekkeloos door en kroonde zich uiteindelijk in 2008 zelfs tot de winnares van de talentenjacht. In het vierde seizoen van Idols stond Nikki in de finale tegenover Nathalie Makoma.

De toen 24-jarige Kerkhof kwam met 62 procent van de stemmen uiteindelijk als winnares uit de bus. Het leverde haar in 2008 haar eerste single op genaamd Hello World, dat binnen no-time op de eerste plek stond in de Nederlandse Top 40. Later volgden nog de albums Let It Go en Naked die allebei een plek kregen in de Nederlandse Album Top 100.

Nikki Kerkhof bij De Beste Zangers

Nikki Kerkhof was in 2012 nog te zien in De Beste Zangers van Nederland, waar ze onder andere de nummers Leun Op Mij en Ghetto zong. Na afloop bleek ze echter helemaal niet zo goed in de groep te liggen, zo kwam in ieder geval naar buiten via RTL Boulevard.

Ze werd verweten dat ze zich gedroeg als een ‘kleine diva’, dat ze ‘te veel dronk’ en ‘onaardig’ was. Ook wilde ze niet in het Nederlands zingen. Uiteindelijk is nooit bekend geworden of dat ook echt zo was. Feit is wel dat ze onder meer ‘Zing met me mee’ van Gerard Joling in een Engelse vertaling zong.

Nikki Kerkhof vertrok naar Australië

Dat de carrière van Nikki Kerkhof niet altijd over rozengeur en maneschijn ging, is wel duidelijk. Zo koos ze er in 2009, één jaar na het winnen van Idols, voor om Sint-Oedenrode achter zich te laten en te vertrekken naar Australië. Daar zou ze tot rust zijn gekomen nadat ze in Nederland last had gekregen van stemproblemen. In Australië vond ze het plezier in de muziek terug. In 2016 gaan we in The Voice of Holland merken of Nikki nog altijd een stem heeft om u tegen te zeggen.

Nikki Kerkhof is te volgen via Instagram, Facebook en Twitter.

Bekijk de andere deelnemers van Team Sanne Hans uit The Voice of Holland 2016 Baggio | Sheela | Kirsten Berkx | Esri Elianne | Ina van Woersem | Jacob Grey | Isabel Provoost | Daniël van Schaick | Erik Frisberg | Hannah Stradmeijer | Tom Schraven

Geplaatst door Nikki Nola op vrijdag 5 februari 2016

Geplaatst door Nikki Nola op zondag 20 januari 2013